Tindersticks laat het regenen in 2012

Tindersticks is weer productief als vanouds. Op 21 februari volgend jaar verschijnt het mooi getitelde The Something Rain, hun derde plaat sinds de onverwachte comeback met het bloedmooieThe Hungry Saw uit 2008.

Het voortbestaan van Tindersticks was hoogst onzeker tijdens de coma dieWaiting For The Moon uit 2003 inluidde, maar twee jaar na het wisselvallige Falling Down A Mountain hebben Staples en co. alweer een nieuwe plaat klaar. Staples zweert bij hoog en bij laag dat hij alleen muziek onder de vlag van Tindersticks blijft maken zolang het niet als een herhalingsoefening aanvoelt. Falling Down A Mountain liet zich dan ook vooral luisteren als een plaat van een zoekende band, waarin bovendien twee nieuwe leden ingespeeld moesten raken.

Het aperitiefhapje “Medicine” voor The Something Rain is alvast vintage Tindersticks, zonder dat het zich als een herhalingsoefening laat luisteren. Strijkers laten horen dat de winter nog moet beginnen, en Staples’ stem legt nog een houtblok bij op het haardvuur. Wedden dat met The Something Rain in februari de lente bijlange nog niet in aantocht zal zijn?

De volledige tracklist:

  1. Chocolate
  2. Show Me Everything
  3. This Fire of Autumn
  4. A Night So Still
  5. Slippin’ Shoes
  6. Medicine
  7. Frozen
  8. Come Inside
  9. Goodbye Joe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 16 =