Stephen Malkmus covert L.A. Guns en vice versa

Platenlabel Matador Records start met een singles club, genaamd Singles Going Home Alone, en brengt in 2012 een serie van zes limited edition 7 inch singles uit. Voor de eerste in de reeks bijten enerzijds Stephen Malkmus And The Jicks en anderzijds de metalheads-met-foute-kapsels van het legendarische L.A. Guns de spits af. Van een niet-evidente combinatie gesproken…

De Malkmus/L.A. Guns-single komt uit op 17 januari 2012. Stephen Malkmus en zijn band The Jicks spelen hun versie van Wheels Of Fire, een song uit L.A. Guns’ tweede album Cocked & Loaded. L.A. Guns van zijn kant covert Gorgeous George, een nummer uit Malkmus’ laatste plaat Mirror Traffic. Een album waarvoor de legendarische Pavementfrontman aanvankelijk de titel L.A. Guns in gedachten had. Een idee waarvan hij op aanraden van zijn advocaten toch maar heeft afgezien. Omdat het de domste fans van L.A. Guns wel eens in de war zou kunnen brengen?

Tracii Guns, de frontman van de legendarische hardrockband die later uitgroeide tot Guns ’N’ Roses, liet het zich alvast niet aan het hart komen. In een interview met MTV Hive liet hij zich ontvallen dat hij Pavement best kon smaken. “Om hun silly-ass song Cut Your Hair moest ik altijd glimlachen. Ik vond het een beetje rebels wat die gasten deden. Het deed me denken aan Revenge of the Nerds.”

Op de andere vijf singles zullen onder meer de Texaanse band OBN III en het New Yorkse The Men te horen zijn. De reeks zal 45 dollar kosten voor wie in de States woont en 70 dollar (omgerekend zo’n vijftig euro) om vanuit Europa te bestellen. Dat kan trouwens alleen via de online store van Matador. Voor die prijs wordt je wel elke single apart opgestuurd, krijg je er nog een paar bonusitems bij én mag je een jaar lang met tien procent korting shoppen in hun online store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + zeventien =