Meer details over samenwerking Thom Yorke en Flea

Er komt eindelijk wat op papier over de samenwerking tussen Thom Yorke en Flea. Eerder deze week verklapte Yorke dat het album wel heel erg vaste vorm begint aan te nemen. Nu vulde ook Flea enkele gaten in over het project, dat de naam Atoms For Peace draagt.

Flea kent u waarschijnlijk als bassist en stichtend lid van Red Hot Chili Peppers, Thom Yorke als frontman en eveneens stichtend lid van Radiohead. Het duo leek de collaboratie een hele tijd bewust onder de radar te houden. De band bleef bijvoorbeeld een hele tijd naamloos, en hun tour vorig jaar was van wel heel korte duur. Geen vooruitgeschoven singletjes, geen uitgebreide promocampagne.

Het album is dus zo goed als af, verklapte Yorke. Vaste Radiohead-producer Nigel Godrich mocht ook hier weer opdraven. Hoe de samenwerking precies verliep, gaf Flea mee in een interview met Rolling Stone. “At the end of the tour we went into a studio for three days and just jammed – totally improvising. Thom and Nigel have taken that stuff and done shit with it. I’ve heard little bits and pieces. I have no idea when it’s going to come out. Not real soon though.”

Hoe het resultaat precies gaat klinken, zegt de bassist liever niet. Mysterie bewaren, en meer van dat. Wel heeft hij het volste vertrouwen in het eindresultaat. “I just have a warm place in my heart and my mind and my balls for the whole fucking concept.” Boodschap begrepen, Flea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − 9 =