Concerttips oktober

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Tony Malaby’s Tamarindo – 1 oktober – De Singer, Rijkevorsel

Drie zwaargewichten uit de free jazz slaan de handen in elkaar om vrij improvisatie tot een nieuw niveau te stuwen. Met Tony Malaby, William Parker (misschien wel de beste bassist die we ooit aan het werk zagen) en drummer Nasheet Waits behoort dit trio tot de cream of the crop. Een niet te missen buitenkans!

http://www.desinger.be

I Am X – 9 oktober – Petrol, Antwerpen

Omdat het na vier albums pas zijn allereerste show in Vlaanderen is. Omdat u hem niet alleen maar aan de Walen kunt laten. En omdat Chris Corner met I Am X nog altijd de heetste, aanstekelijkste, en decadentste electrorock maakt die er op dit moment te krijgen is. Daarom.

http://www.myspace.com/iamx

Vijay Iyer Trio – 13 oktober – De Roma, Borgerhout

Nog zo’n zwaargewicht. Iyer maakt al een decennium furore als een van de meest interessante pianisten van zijn generatie (naast figuren als Jason Moran, Brad Mehldau en Craig Taborn), maar sinds de release van Historicity in 2009 nam hij een komeetvlucht. In De Roma treedt hij aan met het Grammy-genomineerde trio dat op die plaat te horen was. Een must voor wie de toekomst van de pianojazz live wil horen!

http://www.vijay-iyer.com

Side A – 15 oktober – Costa, Antwerpen

Nieuw trio van bezige bij Ken Vandermark, met de Noorse pianist Havard Wiik en drummer Chad Taylor, nog zo’n opvallende figuur uit Chicago. De verwachtingen lagen meteen hoog en een beluistering van debuutplaat A New Margin belooft veel goeds. Moderne, genrebeperkingen slopende jazz met wortels in de traditie, maar de blik gericht op de toekomst.

http://www.kenvandermark.com

Tinariwen – 19 oktober – AB, Brussel

Geen blues hypnotischer dan die van West-Afrika en de nomaden van Tinariwen zijn de onbetwiste koningen van het genre. Die van Kyuss hebben het begrip ‘generator party’ misschien grootgemaakt, maar de échte woestbijnblues, die valt half oktober in Brussel te horen. Zandbak zelf mee te brengen.

http://www.tinariwen.com/

Enablers – 21 oktober – Magasin 4, Brussel

Is het postrock? Noiserock? Op driftige weerbarstigheid gemonteerde poëzie? Geen idee en het maakt ook geen bal uit. Enablers speelt sinds zijn debuut al rumoerige artrock vol momenten van broeierige lust en explosieve uithalen. Frontman/dichter Pete Simonelli slaat en zalft en is het gedroomde orakel voor een avond hyperintense rock-‘n-roll.

http://www.myspace.com/enablers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × een =