Michael Jackson krijgt eigen Love

Ooit gehoord van Love, het meest recente Beatlesalbum? Het Beatlesalbum dat er eigenlijk geen was. Love bevatte een reeks inventieve remixes en vormde de soundtrack van de gelijknamige Cirque du Soleilshow. Hetzelfde staat nu te gebeuren met Michael Jacksons oeuvre.

Immortal ligt op 21 november in de rekken en bevat, voor de goede verstaander, geen nieuw materiaal. Net als bij Love werden de alternatieve versies voornamelijk ontleend aan oude, ongebruikte opnames. Die worden, zo vertelt het promopraatje, grondig dooreengeklutst “into a compilation that allows listeners to experience his music in an entirely new way”.

Jackson passeerde niet langs start voor hij het leven liet, vlak voor een lange reeks concerten in de Londense O2-Arena. Een heleboel anderen deden dat intussen graag in zijn plaats. Er was This Is It, de docufilm rond de voorbereiding van het gelijknamige concert, en Michael, een album met onuitgegeven, nieuw materiaal. Die laatste gaf de zwanenzang van de artiest in kluizenaarsbestaan pijnlijk helder weer, volgens de vakpers.

Wie de acrobaten van Cirque du Soleil aan het werk wil zien op de nieuwbakken deuntjes, moet daarvoor naar de VS. Voor de deuntjes zelf is het dus wachten tot halverwege november. Hier alvast de tracklist.

 1. Working Day and Night (Immortal Version)
 2. The Immortal Intro (Immortal Version)
 3. Childhood (Immortal Version)
 4. Wanna Be Startin’ Somethin’ (Immortal Version)
 5. Dancing Machine/Blame It On The Boogie (Immortal Version)
 6. This Place Hotel/Smooth Criminal/Dangerous (Immortal Version)
 7. J5 Medley: I Want You Back/ABC/The Love You Save (Immortal Version)
 8. Human Nature/Speechless (Immortal Version)
 9. Is It Scary/Thriller/Ghost/Somebody’s Watching Me/Threatened (Immortal Version)
 10. You Are Not Alone/I Just Can’t Stop Loving You (Immortal Version)
 11. Beat It/Jam/State Of Shock (Immortal Version)
 12. Earth Song/Planet Earth (Immortal Version)
 13. They Don’t Care About Us (Immortal Version)
 14. Immortal Megamix: Can You Feel It/Don’t Stop Til You Get Enough/Billie Jean/Black Or White (Immortal Version)
 15. Man In The Mirror (Immortal Version)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 1 =