‘Jumping Around’ op Dour

Van 14 tot 17 juli 2011 vindt opnieuw het Dour Festival plaats, ondertussen al voor de 23ste keer. Elk jaar staan genres van alle slag met de blote bipsen tegen mekaar te feesten, dit jaar is de eerste naam voor de Hiphoppers: House of Pain zal Dour laten jumpen. In de originele betekenis van het woord, that is.

De Iers-Amerikaanse groep beleefde zijn hoogtepunt begin jaren ’90, toen ze 3 albums uitbrachten. Hun grootste hit hadden ze in 1992 met de single “Jump Around”. In 1996 viel het triumviraat uit mekaar toen lead rapper Everlast de band verliet, omdat hij van het Christendom naar de Islam was overgestapt. DJ Lethal tourde vanaf dan verder met Limp Bizkit, Danny Boy richtte een nieuwe band op, La Coka Nostra, waarbij in 2006 de drie zich voor de eerste keer sinds de split terug samen aan een project waagden.

In augustus 2010, 14 jaar na de split, kondigde House of Pain hun reünie aan. Er komt zelfs een nieuwe plaat aan. Maar eerst komen ze nog naar de weide van Dour. Het alternatief festival vraagt dit jaar € 110 voor een combiticket. Fans kunnen er maar beter bij zijn, want dit is het enige optreden dat de band in België zal geven.

Pack it up, pack it in. Let me begin.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × een =