Grohl, Grohler, Grohlst

In de naam van de Vader, de Zoon en Dave Grohl. Volgende maand wordt deze laatst genoemde verheven tot de stand der standen, de goddelijke, in het kader van de jaarlijkse NME Awards.

”Ik vind mezelf niet goddelijk en ook geen genie, maar toch vleit het me”, aldus de grootmeester himself. Dave Grohl mag als winnaar van de Godlike Genius award vanaf nu met ‘god’ aangesproken worden en wie kan dat onterecht vinden. Naast frontman van de Foo Fighters, was hij uiteraard de drummer van Scream en later Nirvana, wat hij ooit in dronken toestand “the greatest rockband ever, man” heeft genoemd. Maar daar stopt het lijstje niet; we kennen hem ook als drummer van Them Crooked Vultures en daarnaast slaat hij ook wel eens op de varkensvellen van Queens Of The Stone Age, Tenacious D, Nine Inch Nails en The Prodigy. Díos mio.

Het wordt een compromitterend feestje daar aan de hemelpoorten, want hij vervoegt onder andere het clubje van Paul Weller, The Cure, The Clash en U2. Quasi alles bereikt dus en toch rockt hij lustig verder. In het voorjaar brengt hij samen met de andere Foo Fighters een nieuw album uit, wat naar eigen zeggen “het zwaarste ooit” zal zijn.

Dit alles staat in het kader van de jaarlijkse NME Awards, dit jaar The Shockwaves gedoopt, waarvoor nu duchtig gestemd wordt. In London op 23 februari zullen alle awards uitgereikt worden, waaronder die van de allerheilige Grohl.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + negen =