Nick Cave verwacht zijn Bad Seeds in 2011 in de studio

Het is al van even geleden dat Nick Cave nog eens voorbij kwam op goddeau, een maand om precies te zijn. Terwijl de man nog volop aan het touren is met zijn hobbyproject Grinderman heeft hij al aangekondigd dat 2011 het jaar van The Bad Seeds moet worden.

Niet dat er al één woord of noot op papier staat, maar dat is sowieso niet Caves werkwijze. In een interview met Spinner zei hij dat er een startdatum voor de opvolger van Dig, Lazarus, Dig!!! in de agenda staat en vanaf dan is het Bad Seeds tijd. Op het moment heeft hij het nog veel te druk met Grinderman die tot februari 2011 on the road zijn.
Hij gaf in datzelfde interview overigens ook toe dat dit zijproject precies was wat hij en The Bad Seeds nodig hadden: “After we finished the first one and saw the response to it and saw the rejuvenating effect it had on the Bad Seeds, it made sense to continue. It’s like having a mistress: It has the ability to reinvigorate the Bad Seeds or destroy the Bad Seeds. I think it’s put a spark of life back into the relationship. It’s been very helpful to the band, because people who are in the Bad Seeds who aren’t in Grinderman feel liberated as well: If they can make a fucking racket why can’t we? It’s changed the dynamic in a very positive way.”

Die frisse dynamiek zal ergens in 2011 op plaat terecht moeten komen als Nick Cave om 9 uur ‘s morgens naar zijn kantoor trekt en daar met de blauwdruk voor het 15e studioalbum op de proppen komt.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =