Nieuwe Cavalera Conspiracy in aantocht

De gebroeders Cavalera hebben hun langverwachte nieuwe langspeler aangekondigd. De opvolger van het alom geprezen reünie-album Inflikted draagt de furieuze naam Blunt Force Trauma en zal in maart 2011 verschijnen.

In 2008 verbaasden Max en Iggor Cavalera vriend en vijand met hun eerste samenwerking sinds Sepultura’s Roots uit 1996. Het explosieve Inflikted groeide uit tot een moderne thrashklassieker maar de Cavalera’s slaagden ook in het heroveren van de hartjes van een pak metalveteranen.

Blunt Force Trauma werd ingeblikt door Logan Mader (ex-Machine Head). Ook Soulfly-gitarist Marc Rizzo en bassist Johnny Chow zijn opnieuw van de partij. Naar verluid zal het nieuwe album heel intense maar korte nummers bevatten. Max Cavalera waarschuwde al voor een cross-over tussen de hardcore van Minor Threat en thrash metal van Slayer. Bovendien verwijst de albumnaam naar een cross-overband en blaft Roger Miret van Agnostic Front mee op het nummer “Lynch Mob”.

Wij hopen dat Max Cavalera zich zal herpakken na het teleurstellende Omen dat eerder dit jaar verscheen. De songtitels zijn alvast opnieuw agressieve oneliners.

Blunt Force Trauma:

 1. Warlord
 2. Torture
 3. Lynch Mob
 4. Killing Inside
 5. Thrasher
 6. Speak Hate
 7. Target
 8. Genghis Khan
 9. Burn Waco
 10. Rasputin
 11. Blunt Force Trauma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − zes =