The Kills in laatste rechte lijn naar nieuwe plaat

The Kills, ook wel bekend als “dat ándere moddervette man-vrouwduo”, is bijna klaar met een opvolger voor Midnight Boom uit 2008. Allison Mosshart en Jamie Hince – ook bekend als VV en Hotel – beloven op hun nieuwe, nog titelloze, plaat de grenzen van hun rauwe geluid te verleggen.

The White Stripes was de trendsetter als eerste man-vrouwcombinatie, zo eenvoudig is het, maar anders had het gerust The Kills kunnen zijn dat met de pluimen was gaan lopen. VV en Hotel vormden al vanaf debuut Keep On Your Mean Side een charismatisch en intrigerend duo en met No Wow en Midnight Boom bewees de band dat ze nog niet aan haar plafond zat.

Na die derde Kills-plaat vond Allison Mosshart de tijd om een plaat op te nemen met “supergroep” The Dead Weather (waarvan ze samen met, jawel, Jack White de spil uitmaakt). The Dead Weather bracht debuut Hourhound uit en over enkele dagen ligt er een opvolger in de rekken. Die nieuwe plaat moet natuurlijk gepromoot worden en daarom is Mosshart voorlopig nog even belet om de laatste hand te leggen aan de vierde Kills.

Mosshart is alvast bijzonder enthousiast over zowel The Dead Weather als over haar nieuwe werk met The Kills. “It took me forever, a whole lifetime it felt like, to find Jamie where I felt like that felt right,” zegt ze over haar samenwerking met haar Kills-kompaan. “And I feel that same feeling with these guys,” voegt ze daar over The Dead Weather aan toe.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − 11 =