Sun Kil Moon heeft weer tien melancholische nummers klaar

Full-time melancholicus Mark Kozelek heeft een nieuwe plaat klaar. Admiral Fell Promises verschijnt op 13 juli. Wie de plaat vooraf reserveert via ‘s mans eigen label, Caldo Verde, krijgt er tevens een ep met vier extra nummers bovenop.

Mark Kozelek moet de menselijke equivalent van de weeping willow zijn. ‘s Mans oeuvre is doortrokken van weemoed en verdriet, zowel bij zijn vorige groep Red House Painters als nu bij Sun Kil Moon. Op April, zijn vorige plaat, bleek dat eens te meer en zelfs meer dan ooit en wellicht is het voor Admiral Fell Promises niet anders.

Wie vooraf bestelt krijgt de plaat ook vergezeld van een extra ep. Die zal, naast een bewerking van een nummer uit de nieuwe plaat ook drie covers (“Tomorrow Is Already Here” van Stereolab, “Natural Light” van Casiotone For The Painfully Alone en – verrassend! – “I’ll Be There” van The Jackson 5) bevatten. Niet écht opzienbarend zijn die covers evenwel, want – om het met Octaaf De Bolle te zeggen – covers opnemen is toevallig één van Kozelek’s specialiteiten. Enkele jaren geleden bracht hij met Sun Kil Moon al een plaat uit met allemaal herinterpretaties van Modest Mouse-nummers.

De tracklist voor Admiral Fell Promises is ook al bekend:

  1. Allesund
  2. Half Moon Bay
  3. Sam Wong Hotel
  4. Third and Seneca
  5. You Are My Sun
  6. Admiral Fell Promises
  7. The Leaning Tree
  8. Australian Winter
  9. Church of the Pines
  10. Bay of Skulls

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + vier =