Eerste soloalbum Jack White

Nu The White Stripes er officieel mee gestopt zijn en het even stil is rond The Raconteurs en The Dead Weather, vond roerganger Jack White het blijkbaar tijd om met een eerste soloalbum op de proppen te komen. Eerste single Love Interruption kan je nu al beluisteren via de mans website.

De plaat komt op 23 april uit via White’s eigen label Third Man Records/XL Recordings en zal Blunderbuss heten. In een persmededeling vertelde White over de plaat dat hij het album niet eerder had kunnen maken: “Ik heb lang geen albums willen uitbrengen onder mijn eigen naam maar bij deze songs had ik het gevoel dat ik ze alleen op een soloalbum de wereld kon insturen. De songs ontstonden uit het niets, uit mijn eigen expressie. Het zijn mijn eigen kleuren op mijn eigen doek.”

Love Interruption is nu reeds beschikbaar als digitale download en komt op 7 februari op de markt als 7” met als b-kant Machine Gun Silhouette, een nummer dat niet op de plaat zal staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 4 =