Death Cab For Cutie maakt plannen voor nieuwe plaat

Nu Death Cab For Cutie al lang niet meer dat opkomende indiegroepje van destijds is, gaan geruchten over een nieuwe plaat niet langer onopgemerkt voorbij. Nee, Death Cab For Cutie is een náám nu en daarom wordt een nieuwe plaat al een jaar voor ze zou moeten verschijnen aangekondigd. Bij deze.

Het is snel gegaan voor Death Cab For Cutie. Met Transatlanticism forceerde de band een meer dan terechte doorbraak bij het indiepubliek. Plans ging op die weg verder, maar op het twee jaar geleden verschenen Narrow Stairs was al enige metaalmoeheid te horen van een band die van een een klein en kwiek vogeltje – zie de hoes van Transatlanticism – in een wat logge roofvogel was veranderd.

Zanger Ben Gibbard werd zelfs een bescheiden celeb en zijn huwelijk met actrice Zooey Deschanel ging niet onopgemerkt voorbij. De zanger zat echter niet stil en nam vorig jaar een plaat op met Jay Farrar van Sun Volt. Death Cab-gitarist Chris Walla maakte zich op zijn beurt nuttig als producer voor ondermeer The Decemberists en The Thermals.

Maar nu zijn er dus plannen voor een nieuwe plaat van Death Cab For Cutie zelf. In juni duikt de groep daarvoor de studio in en begin volgend jaar zou het resultaat in de winkel moeten liggen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 6 =