Mumford & Sons brengt een bluegrass EP uit

Eind vorig jaar werd hier gehoopt dat Mumford & Sons meer zou zijn dan “die kerels van dat ene hitje met die banjo”. Et voila, inmiddels hebben ze alvast twee hits – en een derde “The Cave” is in aantocht – op zak en komen ze eind dit jaar met nieuw materiaal op de proppen.

Twee jaar geleden waren ze nog de begeleidingsband van Laura Marling – mocht het bij beide met de muziek mislukken dan voorspellen we nog een grote toekomst voor Laura en Marcus als stand-up duo – en maakten ze Engelse pubs onveilig als coverband.
Nu veroveren ze de wereld met hun banjo getokkel. Hun eerste album Sigh No More wordt overal goed ontvangen en live hebben ze nogal een reputatie. Aangezien die plaat op het Europese vasteland nog niet zo lang geleden uitgebracht is brengen ze als tussendoortje een EP uit. In gesprek met muziekmagazine NME vertelde Marcus Mumford dat ze het nog titelloze plaatje waarschijnlijk via het eigen Gentlemen Of The Road label zullen uitbrengen. Over de muzikale richting zei hij: “The idea is just to let our hair down a little, have a bit more of a country wig-out”. Het EP’tje zal zowel oude nummers, die nog voor het album Sigh No More geschreven werden alsook nieuw materiaal bevatten.

Mumford & Sons staat morgen in een uitverkochte AB club en 20 augustus op Pukkelpop.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =