Eerste namen voor Boomtown

Indrukwekkend toch weer, al die bands die deze zomer op Belgische podia te zien zullen zijn. Zelfs veeleer bescheiden festivals weten een hoop grote namen te strikken. Het Boomtownfestival is daar het beste bewijs van. De nieuwe festivalformule brengt duidelijk ook een muzikale meerwaarde met zich mee.

Vorige maand konden we hier al berichten dat Boomtown voortaan slechts vijf in plaats van tien dagen zal duren. Een nieuwe verandering, nadat het festival vorig jaar van de Oude Beestenmarkt naar de Handelsbeurs en het Kouterplein verhuisde. Maar in die vijf dagen zijn er ook extra podia voorzien waardoor het muzikale aanbod er niet bij inschiet.

Integendeel. Met buitenlandse toppers als John Parish, Shearwater, Archie Bronson Outfit, Dum Dum Girls, Vivian Girls, The Kissaway Trail, Chrome Hoof, Chokebore en Junip komen er een heel aantal gevestigde waarden naar Gent, aangevuld met een aantal te ontdekken bands.

Ook qua Belgische groepen zal u niet op uw honger blijven zitten. Of wat te denken van The Van Jets, Amen Ra, Isbells, Wallace Vanborn, Dez Mona, DAAU, Waldorf en Mintzkov?

Boomtown zal dit jaar plaatsvinden van 20 tot 24 juli.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − acht =