Spinvis komt op de proppen met muzikale film

Onze favoriete Nederlander Spinvis heeft leentjebuur gespeeld bij die van The Flaming Lips. Of nee, dat is wat kort door de bocht. Waar het op neer komt is dat Erik ‘Spinvis’ de Jong en vrienden een 50-minuten durende film hebben opgenomen en dat ze daarvoor ook enkele liedjes hebben geschreven.

Het project ontrolde zich alsvolgt. Enkele jaren geleden kwamen de Jong en de zijnen op het idee een muzikale film te maken. Waarover die precies zou gaan, zou zich wel tijdens de opnames zelf uitwijzen. Het hele plan liep echter heel wat vertraging op omdat het gezelschap geen fondsen kon vinden om de film te steunen. Tót vorig jaar ene Stichting VarioMundo met een verzoek op de proppen kwam: de stichting zocht naar een ‘muzikaal kunstwerk’ dat over een nieuwgebouwde, Nederlandse stad, Vathorst, moest gaan.

Een unieke kans voor de Jong en vrienden en het filmproject kon in de steigers worden gezet. Daarvoor hoefde de groep zelfs niet eens veel compromissen met de Stichting te sluiten. De oorspronkelijk gekozen werkwijze kon grotendeels behouden worden en dus werden de acteurs gewoon uit de eigen vriendenkring gerecruteerd.

Razendbenieuwd? Een voorsmaakje van de film vindt u hier.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + veertien =