Nieuwe namen Les Ardentes en Dour Festival

Na een ware namenregen valt de Belgische festivalzomer stilaan in een definitieve plooi. Zowel het Henegouwse Dour Festival als Les Ardentes in Luik voegden vandaag een hele resem nieuwe namen aan hun affiche toe.

Het kwik schoot deze week voor het eerst sinds lange tijd de hoogte in en dat laat zich meteen voelen. Festivalorganisatoren voelen het kriebelen en strooien kwistig met namen in het rond. Kleppers die voor Les Ardentes bevestigden zijn hiphopkoningin Missy Elliott en Morcheeba. Beiden maken donderdag acht juli hun opwachting in Luik. Verder werden ook nog klinkende namen als Drake, José James, Andy C, Breakage en The Fleshtones aan het programma toegevoegd. Eerder bevestigden al Babyshambles, Heather Nova, Tunng, N.E.R.D. en Nouvelle Vague hun komst. Luik zou deze zomer wel eens the place to be kunnen worden, zo lijkt ons.

Ook Dour Festival pakte vandaag uit met maar liefst 25 nieuwe namen. We sommen ze even voor u op: Monotonix, Dum Dum Girls, The Raveonettes , Owen Palett (Final Fantasy), Spoon, Errors, Archie Bronson Outfit, Dj Hazard, Sexy Sushi, Skream feat. Sgt Pokes, Daedelus, Douster, Paul Kalkbrenner live, The Subs live, The Count & Sinden, Gui Boratto, Renaissance man, Capleton, Java, Steve Von Till/Harvestman of Neurosis, Crowbar, Born From Pain, Dj Kentaro, Lee Fields & The Expressions en Mayer Hawthorne & The County.

Les Ardentes vindt plaats van acht tot en met elf juli. Het Dour Festival gaat een weekje later van start. Meer informatie vind je terug op de websites van deze festivals.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + vier =