DOUR, het Parcours :: Obscuur, onbemind, onmisbaar

Zelfs Dour heeft altijd wel een paar grote namen. Passons. Waar het ons om gaat op die Plaine de la Machine à Feu is het ontdekken. En omdat we weten dat het soms moeilijk de bomen zien is door de Bar du Petit Bois: een kleine wegwijzing aan de hand van vijf onmisbare tips.

Babyfather, donderdag, Le Labo,

Een van de meest opmerkelijke muzikanten van de eerste dag is ongetwijfeld het Brit se fenomeen Dean Blunt die zijn nieuwste project Babyfather komt voorstellen. Zijn eerste album, BBF Hosted By DJ Escrow wordt gedomineerd door hip/triphop, dub en grime. Maar er is meer. De avant-gardische pop is tegelijk angstaanjagend, paranoïde en verdomd aanstekelijk. Toch typisch Blunt, die al tweemaal de Vooruit op zijn stelten zette — waaronder een keer met Hype Williams. Dat belooft voor Dour.
https://hyperdub.bandcamp.com/album/babyfather-bbf-hosted-by-dj-escrow-hdblp032

Floating Points, vrijdag, Jupiler Dance Hall

Vorig jaar bracht Floating Points, alias Sam Shepherd, een debuutplaat uit die naar adem deed happen. De Brit met doctoraatstitel in de neurowetenschap (!) werkte vijf jar aan een album waarop elektronica, jazz en house in elkaar gevlochten worden. Ook live bespaart hij zich mét liveband geen moeite om het publiek in te pakken. Floating Points stond garant voor een van de meest memorabele optredens op de recentste Primavera-editie — naast kleppers als Radiohead, PJ Harvey en Savages. Ga dat zien!

Floating Points :: Elaenia

The Scrap Dealers, zaterdag, La Petite Maison Dans La Prairie

Een band over de taalgrens die meteen uw aandacht meteen verdient. De invloeden van deze vijf jongens gaan van The Oh Sees tot My Bloody Valentine, live zijn ze dan ook een pletwals van decibels en distortion. De band heeft net ‘After a Thousand Blows’ (via Jaune Orange) uit en mocht in de Botanique al het voorprogramma van Luh, Black Lips en Cheatahs doen. En dat wil toch wat zeggen.

http://thescrapdealers.tumblr.com

Destruction Unit, zaterdag, Le Labo

Deze band had zich geen betere naam kunnen bedenken. Dat het vijftal uit Phoenix, Arizona, een regelrechte aanslag op de oren is, mochten we vorig jaar in de Magasin 4 ondervinden. Destruction Unit werd mee opgericht door garage-punker Jay Reatard en wordt sinds diens dood succesvol verdergezet door zanger-gitarist Ryan Rousseau en andere luidruchtige muzikanten. Bereid u maar voor op een oorverdovende, met fuzz overgoten trip.

Destruction Unit :: Negative Feedback Resistor

The Soft Moon, zaterdag, Le Labo

“Verwacht niet zachtjesaan dieper te zinken in de onderdompelende wereld van The Soft Moon, maar bereid je voor om hardhandig te worden ondergeduwd”, schreef collega (adb) treffend over het vorig jaar verschenen Deeper. De postpunk is dan ook verschroeiend, pompend en uiterst donker — donkerder kan haast niet. Live gunt Luis Vasques je nog minder aanpassingstijd. The Soft Moon was een van de hoogtepunten vorig jaar op Pukkelpop en toert al een jaar de wereld rond. Het kan dus niet anders dat Vasques en zijn band nog meer onder stoom zullen zijn.

The Soft Moon :: Deeper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 1 =