The Go Find laat ons dromen van vroeger

”Het geluid van melk dat cornflakes raakt.” Of ook wel een geruststellend en zeg maar compulsief geluid; dat is de sound die de leden van The Go Find naar eigen zeggen hebben kunnen vatten op hun nieuwe plaat. Het derde album van de Antwerpenaren heet Everybody Knows It’s Gonna Happen Only Not Tonight en is verkrijgbaar vanaf 5 februari.

Het elektronica project van Dieter Sermeus (Orange Black) komt met een erg nostalgische plaat. The Go Find wil ons met zeemzoete melodieën laten dromen van onze jeugd, toen alles nog eenvoudig was en we nog geen zorgen hadden.

Everybody Knows It’s Gonna Happen Only Not Tonight is een meer up-tempo album, maar bouwt toch verder op het vertrouwde The Go Find sound, zijnde dromerige indie-pop met akoestische gitaren rond synths gekruld. Op de plaat vinden we vanzelfsprekende invloeden terug van The Pavement, te horen op het nummer “Cherry Pie”, maar ook meer vernieuwende, zoals Roxy Music met een cover van “Heart Of Gold”. Aangename gaststemmen op de plaat zijn Lies Lorquet (Mintzkov) en opkomend talent Karo (Few Bits).

Op 22 en 23 december geeft The Go Find een try out in respectievelijk Gent en Antwerpen. Daar kan u al een eerste vleugje van hun nieuwe plaat opsnuiven. Maar u bent gewaarschuwd: dat warme, nostalgische gevoel zal pas na een paar dagen verdwijnen.

De tracklisting:

 1. Everybody Knows It’s Gonna Happen Only Not Tonight
 2. Love Will Break Us Up
 3. It’s Automatic
 4. Neighbourhood
 5. One Hundred Percent
 6. Stay
 7. Lottery Man
 8. Cherry Pie
 9. Running Mates
 10. Just A Common Love
 11. Heart Of Gold

Concertdata:

 • 22/12: Café Video, Gent
 • 23/12: Bar Mondial, Antwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vier =