Pearl Jam is eerste klepper Rock Werchter 2010

Niet alleen Sinterklaas brengt ons steeds rond deze tijd kado’s, ook Herman Schueremans strooit met leuk nieuws: de eerste naam voor Werchter is bekend en het is meteen een klepper. Pearl Jam zal op zondag 4 juli de geesten van de muziekliefhebber verlichten.

Pearl Jam; het is rock in zijn puurste vorm. Tot voor drie jaar geleden hadden ze nog nooit op Belgische bodem gestaan. In 1992 stonden ze een eerste keer te pronken op de Rock Werchter affiche, maar ze werden op het laatste moment nog vervangen door Smashing Pumpkins. In 1999 kreeg Werchter een tweede kans om Eddie Vedder en zijn mannen te verwelkomen, maar door het drama in Roskilde werd hun naam wederom van de affiche geveegd.

In 2006 was het dan eindelijk zover; het sportpaleis mocht de band uit Seattle voor een eerste keer verwelkomen. Met stijl verontschuldigde Eddie Vedder zich voor hun jarenlange afwezigheid en om zijn spijt kracht bij te zetten, nam hij zelfs geen pauze en stond een goeie 2 uur onafgebroken op de planken. Enkele maanden later werd Pearl Jam aan het lijstje namen van Werchter 2007 toegevoegd.

Het wordt een prettig weerzien met Pearl Jam, wanneer ze hun nieuwe plaat Backspacer komen voorstellen. Na hun bestseller uit 1991, Ten, hadden ze eigenlijk al weinig meer te bewijzen, maar toch razen de rockers verder, waarvoor onze dank. Na Roskilde horen we een bevrijde band, met plezier op podium en een ijzersterke live reputatie.

Als er nieuwe namen geoogst worden, leest u het natuurlijk bij goddeau.com. Matt Bellamy zou op de doortocht van Muse in het sportpaleis al gezegd hebben graag op Werchter te staan. Het ziet er goed uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + twintig =