365 voor The Bear That Wasn’t

Geen winterslaap en geen moleculen dit jaar voor The Bear That Wasn’t oftewel muzikant en pas afgestuurd bio-ingenieur Nils Verresen, nadat zijn ietwat uit de hand gelopen facebookgroep “Muzikant zoekt 365 logies” daadwerkelijk ook 365 en meer logeerkamers opleverde. The Bear haalde op 2 oktober dus de fiets van stal voor een logeerpartijtje van een jaar, waarbij hij zijn logies het leven niet alleen even wat aangenamer maakt met zijn fluistermuziek, maar hen daarenboven ook nog eens verlost van alle vuile en minder vuile kluisjes. Part of the deal!

In maart berichtten we al eens over de op dat moment net opgestarte oproep, toen nog een plezierig uitprobeersel. Nadat een hele horde vrijwilligers en Vlaamse journalisten het verhaal echter oppikten, heeft Nils er ondertussen al een hele week kamperen en logeren in Leuven opzitten, het begin van 365 dagen gratis leven vol klusjes, frivole liedjes, vreemde bedden en hopelijk warme ontvangsten!

Maar zelfs bij iemand die 365 mensen in de rij heeft staan om hem in hun logeerbed te krijgen, slaat de twijfel wel eens toe. “Misschien was dit allemaal niet nodig? Hoe dan ook het is nog te vroeg te vroeg voor eender welke conclusie. Ik dank voor de trui die ik meegekregen heb, en alle lieve mensen die mij al ontvangen hebben. Jullie hebben me goede moed gegeven voor een tocht, waarvan ik nu besef en niet meer alleen weet, dat ie
waarschijnlijk toch niet zo moeiteloos gaat verlopen als ie eerst aanvoelde..,” zo schrijft Nils over zijn eerste dagen als beer zonder winterslaap. Om de tocht iets vlotter te laten verlopen, misschien even meedelen aan de gastgezinnen dat deze Bear vegetariër is!

The Bear That Wasn’t heeft zich met zijn onschuldig facebookgroepje, dat op dit moment al 774 leden telt, heel wat meer dan een stel wildvreemde gastgezinnen op de hals gehaald. Zo zal dit opmerkelijke fietstochtje doorheen heel Vlaanderen verfilmd worden door TRS, het veelbelovende Brusselse productiehuis dat ook mede verantwoordelijk is voor ‘Part of the Weekend Never Dies’, de tourdocumentaire van Soulwax. Begin 2010 zal ook het debuutalbum verschijnen via PIAS, dat met zijn frivole liedjes ongetwijfeld heel wat stardust over onze donkere dagen zal strooien. The Bear werd in 2007 al eens genomineerd voor de MySpace Award van Focus Knack en strandde vorig jaar net voor de finale van Humo’s Rock Rally. Hier hoort u nog van!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.thebearthatwasnt.be/
http://www.myspace.com/thebearthatwasnt
http://www.thebearthatwasnt.be/

recent

Hinds :: Boom Boom Back

Kijk, we hebben geprobeerd ons te verzetten. Met een...

Pet Shop Boys :: Nonetheless

De vijftiende van Pet Shop Boys is niet Electric,...

Maria Iskariot :: EN/EN

Tot spijt van wie het benijdt: de meisjespunk van...

Fallout – Seizoen 1

De afgelopen jaren worden meer en meer games uitgewerkt...

Neil Young & Crazy Horse :: F##in’ Up

Het was soms moeilijk om niet overweldigd te worden...

verwant

The Bear That Wasn’t :: And So It Is Morning Dew

PIAS, 2010 Vlaanderen zendt zijn zonen graag uit. Zo ook...

DOMINO 2010 :: The Bear That Wasn’t + Marble Sounds + Tape Tum :: 8 april 2010, AB Club

Met een knusse Belgische avond ging donderdagavond het Dominofestival...

goddeau.tv :: The Bear That Wasn’t

Natuurlijk lieten we The Bear That Wasn't niet vertrekken...

The Bear That Wasn’t :: ”Eigenlijk ben ik 365 kortfilms na elkaar aan het kijken”

365 dagen zou Nils Verresen het land rondtrekken. Zonder...

The Bear That Wasn’t :: And So It Is Morning Dew

Nu de Belg meer dan ooit oor heeft voor...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in