Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 7

“Als we eens met een producer werken, dan moet het een grote naam zijn”, spraken de jongens van Ballroomquartet af. En zo geschiedde. Blixa Bargeld hapte toe, en daar zitten ze dan: in de studio met een levende legende. Op nieuws.goddeau.com brengt bassist Michael Donckers op regelmatige tijdstippen verslag uit van hun wedervaren.

Deel 7: Het werk zit er op

De voorbije dagen hebben we de laatste hand gelegd aan de opnames voor de plaat. We hebben nog een aantal extra melodieën en partijen toegevoegd om de muziek nog te verrijken. Blixa heeft ook nog enkele geniale ingevingen: zo hebben we dingen sneller opgenomen om die dan te vertragen en vice versa om de sound nog vetter te maken. Ik heb ook nog een overdub voor bas gedaan in de controlekamer, met Blixa naast mij om de partijen die ik speel te beïnvloeden door aan de knoppen van een harmoniser te draaien. Dat was wel een fijne ervaring. Zeker om ondertussen te kunnen zien met wat voor een enthousiasme hij dat deed.

Qua timing is de opname eigenlijk zeer goed verlopen. We hadden vandaag zelfs nog tijd over om ons werk van de voorbije negen dagen samen rustig door te luisteren met een paar flessen champagne erbij. Na de champagne hebben we dan rustig alles ingepakt en afscheid genomen van Boris, onze technieker en Hannes zijn assistent waarmee we de laatste week wel een fijne band hebben opgebouwd. Blixa is tijdens het inpakken reeds vertrokken na het simpelweg schudden van de handen en het zeggen dat hij het een aangename samenwerking vond. Hij is blijkbaar geen man van het uitgebreid, emotioneel afscheid nemen.

Morgen zullen we dan terugkeren naar België met een hoop ervaringen en herinneringen die we niet snel zullen vergeten. De komende tien dagen zal het album hier in Berlijn nog verder worden gemixt door Boris en Blixa. Daar zal ik niet bij zijn, maar Andries wel en hij zal het dan ook van mij over nemen om hierover verslag uit te brengen.

Wij keren alvast met een goed gevoel weer naar Belgie en zijn vooral benieuwd naar wat jullie ervan zullen vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 8 =