Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 9

“Als we eens met een producer werken, dan moet het een grote naam zijn”, spraken de jongens van Ballroomquartet af. En zo geschiedde. Blixa Bargeld hapte toe, en daar zitten ze dan: in de studio met een levende legende. Op nieuws.goddeau.com brengt violist Andries Boone vanaf nu verslag uit van het mixingproces.

Deel 9: Tagliatelli met truffel

Vandaag is Boris verder beginnen mixen. om 9 uur was hij al bezig. Blixa kwam in de namiddag aan en vond de mixen niet echt goed. Het waren opnieuw erg zinnige dingen die hij te vertellen had. Hij is duidelijk een man met ervaring, al is mixen wel iets zeer subjectief zodoende werd er even serieus geargumenteerd en tegen geargumenteerd…. en kreeg Blixa dus zijn gelijk.

Iedereen begint van zijn verkoudheid vanaf te geraken en in combinatie met Blixa erbij geeft dat een pak energie. er is volgens Boris nog veel werk te doen en nu vrijdag ochtend moet de master af zijn, spannend dus. In de studio heb ik net het originele script met aantekeningen van Nick Cave´s The Dead Of Bunny Munro ontdekt dat Blixa ingelezen heeft voor
de GAS-landen. Zou ik het pikken en verkopen op ebay? (grapje) Ik gaalleszins vragen aan Blixa of ik het mag meenemen om cadeau te doen aan Michiel de lichttechnieker van Triggerfinger die grote fan is van het verhaal.

We werken nog tot tien uur en dan ga ik proberen te eten bij een goede Italiaan net tegenover Blixa waar we met Ballroomquartet ook al twee maal zijn gaan tafelen. Tagliatelli met truffels! Gisteren
stond ik er voor een gesloten deur….vergeten dat het maandag was…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − vier =