Roadburn editie 2010 krijgt gestalte

De affiche van Roadburn 2010 begint stilaan vol te lopen en er is vooral goed nieuws: na het verjaardagsfeest voor doomlegende Candlemass en de reünies van Goatsnake en Thorr’s Hammer is nu ook superband Shrinebuilder aan de line-up toegevoegd.

Shrinebuilder speelt op 17 april, de derde festivaldag. Meer dan eender welke andere band weet Shrinebuilder de Roadburngangers aan te zetten tot koortsige taferelen. Het ontstaan van de band was amper bekend of stemmen gingen al op over de aanwezigheid van de band op het festival. Het kwartet met Scott Kelly, Wino, Al Cisneros en Dale Crover in de rangen zal, als we mogen afgaan op het album, voor een concert van formaat zorgen. Ook aanwezig op zaterdag: Candlemass, Sons Of Otis, Brant Bjork & The Bros en enkele anderen.

Bijna even geruchtmakend als de aanwezigheid van Shrinebuilder is de reünie van doomhelden Goatsnake, met een line-up die al even sterk tot de verbeelding spreekt: Greg Annderson (SunnO)))), Pete Stahl (Scream, Wool), ondersteund door de voormalige ritmesectie van The Obsessed. Verwacht geen drones, maar overdonderende, ultra-heavy stoner/doom-grooves met melodieuze vocalen. Wat ons betreft behoort Goatsnake tot het beste wat het genre ooit voortbracht, dus u kan zich voorstellen dat we psyched as hell zijn. Ander goed volk op donderdag: Mouth Of The Architect, en Yob, vervaardigers van enkele van de meest heavy kolossen van de laatste jaren.

Op vrijdag fungeert Tom G. Warrior (oprichter van Hellhammer en Celtic Frost), underground metalicoon en verantwoordelijk voor heel wat metal waar wij net iets minder wild van worden, als curator. Zelf zal hij opdraven met Triptykon, maar tot de uitgenodigden behoren o.m. ook Thorr’s Hammer (een vroegere band van, alweer, Greg Anderson en Stephen O’Malley), acid folkers Comus, stonerfavorieten Karma To Burn en hippe helden Master Musicians Of Bukkake, die gaan lopen met de beste naam van het festival zolang de reünie van Anal Cunt achterwege blijft.

Rest er nog een probleem: een ticket. U wil er een. De startdatum van de ticketverkoop is nog niet bekend, maar als u zich wil verzekeren van een kans (dat is al iets), dan doet u er best aan om uw hele familie, vriendenkring en buurtbewoners aan een PC te ketenen en veel succes te wensen. U zal het nodig hebben.

Meer nieuwtjes en praktische informatie zijn terug te vinden op http://www.roadburn.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + vijf =