Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: deel 5

{image}”Als we eens met een producer werken, dan moet het een grote naam zijn”, spraken de jongens van Ballroomquartet af. En zo geschiedde. Blixa Bargeld hapte toe, en daar zitten ze dan: in de studio met een levende legende. Op nieuws.goddeau.com brengt bassist Michael Donckers op regelmatige tijdstippen verslag uit van hun wedervaren.

Deel 5: Blixa geeft zijn geheimen prijs

Gisterochtend zijn we met een lichte kater aan de opname van een erg traag en sfeervol nummer begonnen. De avond ervoor was het immers karaokeavond en als muzikanten konden we het niet maken daar niet aanwezig te zijn. Achteraf gezien blijkt een kater een goede gemoedstoestand te zijn voor de opname van dit nummer, want een goed uur later staat het al op band.

Met het volgende nummer hebben we echter veel meer afgezien. Toen Blixa het voor het eerst hoorde zei hij: “It sounds terrible”. Wij zijn het hele nummer dus overhoop beginnen gooien en allerlei verschillende sferen gaan uittesten. Hij heeft echt tot het uiterste van ons kunnen gedreven, maar achteraf was hij wel zeer tevreden, zelfs onder de indruk van wat we die dag gepresteerd hadden.

Ook vandaag hebben we het niet makkelijk gehad. Alweer vond hij de structuur van het nummer dat we wilden opnemen niet goed. We hebben bijna vijf uur aan het nummer gesleuteld tot Blixa met het idee kwam om met een geprogrammeerde drum en een Chinese harp te werken. Vanaf dan waren we vertrokken. Het enige probleem is dat we nu weeral extra instrumenten zullen moeten meezeulen en versterken als we live gaan spelen, maar dat zijn problemen voor later.

Blixa heeft de laatste dagen trouwens al enkele van zijn geheimen prijs gegeven. Zo heeft hij bijvoorbeeld een grote ijzeren plaat naast de drums geplaatst met daarop een pick-up element. Ook staat er standaard een ijzeren vat in de studio geplaatst met een microfoon erin. Je kan volgens hem nooit echt voorspellen wat het effect hiervan zal zijn, maar af en toe klinkt het echt geweldig origineel.

Benieuwd naar de geheimen die hij ons morgen prijs zal geven, groeten wij u!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + zes =