Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 6

“Als we eens met een producer werken, dan moet het een grote naam zijn”, spraken de jongens van Ballroomquartet af. En zo geschiedde. Blixa Bargeld hapte toe, en daar zitten ze dan: in de studio met een levende legende. Op nieuws.goddeau.com brengt bassist Michael Donckers op regelmatige tijdstippen verslag uit van hun wedervaren.

Deel 6 :Ballroomquartet experimenteert met zang en tekst

De voorbije twee dagen hebben we de basistracks voor de laatste nummers voor op de plaat opgenomen. Dat wil zeggen dat het einde in zicht komt. We hebben vandaag en morgen dus nog voldoende tijd over om verder te experimenteren met spraakcomputers en vocoders en te werken aan overdubs en soundscapes waarover we dan zang en teksten kunnen plaatsen die het verhaal van de plaat illustreren. Het zal dus tegen alle verwachtingen in geen volledig instrumentaal album worden.

Gisteren hebben we trouwens nog een leuk experiment uitgewerkt. We hadden een basistrack opgenomen die eigenlijk niet veel meer dan een uitgewerkte jam was. Blixa vond het nummer qua structuur echter het beste dat we hem al aangereikt hadden, gewoon omdat het geen structuur heeft. Over die basistrack moesten we van hem dan nog eens met z´n vieren tegelijk terug spelen, maar dan op andere instrumenten, met andere klanken en vooral op de plaatsen waar er anders nog niet veel gespeeld werd. Een leuk experiment met een verrassend goed resultaat.

Blixa komt elke dag menselijker en komischer over. Eens je door zijn cynische humor ziet, is het echt lachen geblazen. Je moet kritiek kunnen verdragen, en geen klein beetje of je houdt het geen dag uit. Zelfrelativering is de boodschap om te kunnen samenwerken met hem. Een heel verschil met Boris Wildorf, de technieker van de Neubauten, die ook aan onze plaat meewerkt. Die is de kalmte zelf en heeft veel meer geduld. Samen vormen we, volgens mij, het perfecte team: Blixa de dirigent, Boris de concertmeester en wij de solisten. We zijn alleszins erg blij met het voorlopige resultaat. Blixa heeft onze ideeën, met enkele van zijn geniale ingevingen, naar een hoger niveau getild en ons een nieuwe richting ingestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + 6 =