HBO-documentaire belooft nieuws van Nirvana

Nirvana-fans kijken er wellicht al lang naar uit: de HBO-documentaire Kurt Cobain: Montage of Heck, die op 4 mei van dit jaar verschijnt. Wat echter nu pas bekend werd, is dat de documentaire heel wat nooit eerder uitgegeven materiaal van Nirvana zal vertonen.

Tientallen nummers en optredens van Nirvana, en nooit eerder gehoord materiaal door Kurt Cobain zelf. Dat is waar we ons volgens HBO aan mogen verwachten met Montage of Heck, een project dat trouwens al langer dan vandaag in de pijplijn zit. Regisseur en producer Brett Morgen, startte het project negen jaar geleden op en was toen al verbaasd over de hoeveelheid ongezien Cobain-materiaal dat nog steeds beschikbaar was: “Once I stepped into Kurt’s archive, I discovered over 200 hours of unreleased music and audio, a vast array of art projects (oil paintings, sculptures), countless hours of never-before-seen home movies, and over 4,000 pages of writings that together help paint an intimate portrait of an artist who rarely revealed himself to the media.” Welk materiaal er precies in de documentaire wordt opgenomen, is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 − 2 =