Pavement bevestigt reünie

In januari gonsde het al van de geruchten, maar nu wordt het officieel bevestigd: Pavement is terug! En om te bewijzen dat het geen grap is, wordt meteen een eerste concertdatum vrijgegeven: op 21 september 2010 zullen our dearest Californians (na de Beach Boys, welteverstaan) een eerste optreden geven tijdens een benefietshow in het New Yorkse Central Park. Nog minstens één jaar en vier dagen de tijd dus om het in onze agenda te pleuren, ALS de heren ook bij ons in de buurt zullen komen natuurlijk. Vingertjes gekruist!

Pavement schonk de muziekwereld wel vijf albums in de jaren negentig. In november 1999 vond helaas het laatste Pavement-concert plaats in de Brixton Academy in Londen, waarna de band er definitief de brui aan gaf. Enkele maanden geleden bracht zanger Stephen Malkmus met Real Emotional Trash zijn vierde soloalbum uit. Buiten de recentelijke loze geruchten omtrent een reünie hoorden we echter nog weinig van de andere bandleden.

Een eerste vage reactie van Malkmus op de speculaties luidde als volgt: “We don’t have any plans to reform yet. We haven’t talked about sincerely doing that. But who knows? Maybe it would be a good thing to do, maybe it’ll feel right one day.”

Vorig jaar vertelde gitarist Scott Kannberg dat een Pavement-hereniging mogelijk in 2009 zou plaatsvinden, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van hun platenlabel Matador. Maar al vlug veranderde Kannberg van gedacht – de grapjas: “2009 would be our twenty-year anniversary too, so that’d be a good time to do it, but I think that’s too soon. It might have to be pushed back later.”

In januari dit jaar luidde het dan weer dat hun reünie van start zou gaan op het Coachella festival in Californië, maar ook die belofte bleef uit. Zeg nu zelf: “It could be a fun thing to do” (aldus Kannberg) klonk nu ook weer niet zó vastberaden. Toch meenden enkele naïeve fans toen al dat de reünie een feit was. Om deze misnoegde sukkeltjes niet wéér voor de gek te houden, zorgt Pavement nu dus voor een officiële bevestiging. Allez vooruit!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + 10 =