Nieuwe Foo Fighters is plaat én televisieserie

Na het gigantische succes van Wasting Light, komt Foo Fighters in november met alweer het achtste album. Sonic Highways, zoals de plaat zal heten, is typisch Foo Fighters, dixit Dave Grohl. Al was het ook het doel om nieuw terrein te verkennen.

Hoewel het niet eenvoudig zal zijn om Wasting Light te overtreffen (de plaat stond internationaal op nummer één en won vier grammy’s), hebben Grohl en zijn kompanen toch getracht ook deze keer weer met iets innovatief op de proppen te komen. Zo gingen de Foo Fighters, samen met vaste producer Butch Vig, de wereld rond om elk nummer in een andere stad op te nemen. Per nummer lieten ze zich dan ook inspireren door de culturen en mensen van die bepaalde locatie. New York, Seattle, New Orleans, enz.. zijn slechts enkele van de oorden die ze verkend hebben. Aangezien er zoveel verschillende invloedsferen waren voor deze plaat, wilden ze dit ook visueel kunnen voorstellen. Dit gebeurt met een vinyl-box met acht verschillende hoezen, die elk een andere stad vertegenwoordigt. Dit collector’s item zal enkel te koop zijn op de website van de Foo Fighters. U bent er dus maar beter snel bij.

Dit ongewone opnameproces vormde niet enkel de aanzet tot wat vinylhoezen. Grohl maakte over het opnameproces ook een documentairereeks voor HBO met dezelfde titel. In elke aflevering worden telkens de avonturen en festiviteiten van een van de acht steden uit de doeken gedaan. Van de achtdelige miniserie kan je hier al een sneak peak bewonderen:

Ook van de plaat zelf is er al een korte teaser gelost:

Tracklist:

  1. “Something From Nothing”
  2. “The Feast and The Famine”
  3. “Congregation”
  4. “What Did I Do?/God As My Witness”
  5. “Outside”
  6. “In The Clear”
  7. “Subterranean”
  8. “I Am A River”

Sonic Highways ligt op tien november in de winkel.

(ld)

Roswell Records

http://www.foofighters.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + tien =