Zoethoudertje van Massive Attack

Er zijn eindelijk meer details over de EP die Massive Attack eerstdaags (5 oktober om precies te zijn) uitbrengt als zoethoudertje in afwachting van een nieuwe full-cd. De EP zal Splitting The Atom heten en vier tracks bevatten. Aanvankelijk zou de groep uit Bristol rond deze tijd met hun vijfde studioplaat op de proppen komen maar die release is ondertussen uitgesteld tot februari 2010.

Om de pijn van dat uitstel te verzachten is er dus binnenkort een EP. Het is de eerste keer sinds drie jaar dat Massive Attack nieuw materiaal op de wereld loslaat. De voorbije drie jaar werkte Robert Del Naja (3D) vooral aan soundtracks voor films en documentaires. Met zijn muziek voor “Gomorra” viel hij zelfs in de prijzen.

De EP bevat zoals gezegd vier nummers. Op het titelnummer krijgen 3D en Daddy G vocale hulp van oude bekende Horace Andy. Tunde Adebimpe, de frontman van TV On The Radio is dan weer te horen op “Pray For Rain”. Verder staan er remixes op van twee andere nieuwe nummers, met name “Psyche” met Martina Topley-Bird, de voormalige muse van Tricky, en “Bulletproof Love”.

Op hun vijfde studioablum, dat dus in february 2010 zou moeten verschijnen, krijgen onder meer Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey, Tunde Adebimpe en ook Horace Andy gastrollen.

U wist het ongetwijfeld al maar voor het geval uw agenda de benen heeft genomen herinneren we u aan de twee concerten die de groep dit najaar in België speelt: 24 oktober in de Lotto Arena en 25 oktober in Vorst Nationaal.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × twee =