Richard Hawley kondigt herfst aan

”It’s August/And we’re dying/A little day by day”… ja, hij is weer bijna voorbij die mooie zomer. Maar niet getreurd, met de juiste soundtrack kan u het vallen van de bladeren misschien wel overleven. Deze herfst kan Richard Hawley uw toevlucht in trieste dagen worden want zijn nieuwe Truelove’s Gutter verschijnt op 21 september.

Hawley, ooit actief in Britpopband Longpigs en later Pulp, is ondertussen toe aan zijn zesde soloplaat. De “Sinatra van Sheffield” moet het opnieuw vooral van zijn stem en gitaarspel hebben maar daarnaast kan u zich op het nieuwe album ook aan allerlei vreemde geluiden verwachten. Tenzij u wel vertrouwd bent met het geluid van instrumenten als de megabass waterphone of cristal baschet.

Thematisch is de nieuwe plaat heel donker: alle nummers gaan over mensen of dingen die gebroken zijn. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Het is nog lang geen 21 september dus zet dat kniezen nog even uit je hoofd en laat die goeie ouwe zomerhits gerust nog eens door de boxen knallen tijdens die zoveelste barbecue. Alsof de zomer nooit eindigt en de liefde eeuwig is.

Track Listing Truelove’s Gutter:
1. As The Dawn Breaks
2. Open Up The Door
3. Ashes on The Fire
4. Remorse Code
5. Don’t Get Hung Up in your Soul
6. Soldier On
7. For Your Lover, Give Some Time
8. Don’t You Cry

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + 15 =