Afhankelijkheid volgens Kings Of Convenience

De voorbije jaren was het al The Whitest Boy Alive wat de klok sloeg maar binnenkort komt witte jongen Erlend Øye terug met zijn eerste liefde Kings Of Convenience. Declaration Of Dependance heet het eerste wapenfeit sinds Riot On An Empty Street, uit 2004 ook al weer. Vanaf 5 oktober kan u ervoor naar de al dan niet digitale platenboer.

De titel van de plaat verwijst naar de innige vriendschap die bestaat tussen de twee koingen Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe. Ze leerden elkaar kennen toen ze op 10-jarige leeftijd meededen aan dezelfde wetenschapswedstrijd. Zo weten we meteen dat hun nerdlook geen gimmick is. “De afhankelijkheid in de titel slaat op Erik en mij”, verklaart Øye. “We willen het idee van afhankelijkheid een betere naam geven. Onafhankelijkheid was dan de afgelopen eeuwen misschien de trend, maar afhankelijk van iemand zijn en zodoende compleet op iemand kunnen vertrouwen, is iets heel goeds.”Caring is cool, quoi.

Hier en daar schijnen de electropopuitstapjes van Øye door te schemeren op het nieuwe album. “Het is de meest ritmische popplaat ooit gemaakt zonder drum of percussie.” Ter herinnering: bij het begin van dit millennium werd Kings Of Convenience gezien als een voortrekker van de zogenaamde New Acoustic Mouvement met hun debuut Quiet Is The New Loud

Tracklisting Declaration Of Dependance
1) 24-25
2) Mrs Cold
3) Me In You
4) Boat Behind
5) Rule My World
6) My Ship Isn’t Pretty
7) Renegade
8) The Power Of Not Knowing
9) Peacetime Resistance
10) Freedom And Its Owner
11) Riot On An Empty Street
12) Second To Numb
13) Scars On Land

Vrijdag krijgt u op Pukkelpop de kans om The Whitest Boy Alive uit te wuiven.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 1 =