Blink 182 remixt Peter, Bjorn and John

Qué? U leest het goed, Mark Hoppus van Blink 182 heeft “Nothing To Worry About” van Peter, Bjorn & John door de mangel gehaald. Meteen een flinke waarschuwing voor iedereen die nog niet wist dat de boyspunkband (voor de goede orde: we hebben het dan over Blink) recent gereanimeerd werd. De overjaarse pubers broeden op een nieuwe plaat en vertrekken deze zomer op tournee. Peter, Bjorn and John komen dan weer met een digitale EP vol… remixes.

Blijkbaar hadden de mannen van Blink 182 op een bepaald moment genoeg van hun leven als getatoeëerde couch patato’s – spelconsole en doritos bij de hand – en nadat ze eerder dit jaar als groep de Grammy’s presenteerden besloten ze doodleuk om weer de studio op te zoeken. Wanneer het nieuw werk moet uitkomen is nog niet geweten maar de groep trekt binnenkort alvast op tournee, gesteund door Weezer en Fall Out Boy. De gevolgen blijven voorlopig beperkt tot de Verenigde Staten maar het plan is om volgende zomer de Europese festivals aan te doen. Lijkt ons ideaal om Pop Werchter 2010 af te sluiten.

De bewuste remix is op eigen risico te beluisteren op www.absolutepunk.net/artists/showlink.php?do=showdetails&l=19412. Wat valt er over te zeggen? Later we het er op houden dat het origineel al niet bijster indrukwekkend klonk… Ach, voor de indie Zweden Peter, Bjorn and John is dit gewoon de zoveelste prijs die ze moeten betalen voor de plotse roem na hun hit “Young Folks”. Op een dag word je wakker en gaat Blink 182 aan de slag met je muziek. Het is maar een kleine stap als eerder al een rist rappers (Kanye West, Drake, Wale…) zich van je songs hebben bediend.

Peter, Bjorn and John vervoegen op 24 juli trouwens de tournee van Depeche Mode en komen op 14 juli op de proppen met een nieuwe single genaamd “It Don’t Move Me”. Bovendien brengen de Zweden op 21 juli een digitale EP uit (te verkrijgen op www.masterbeat.com) met – jawohl – remixen van onder andere Miike Snow en Weird Tapes.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 2 =