Peter, Bjorn & John hebben geen last van writer’s block

Luttele maanden na het instrumentale album Seaside Rock en ondanks allerhande zijprojecten komen Peter, Björn and John aanstaande lente alweer met een nieuwe plaat op de proppen. Onlangs werd de video van de vooruitgeschoven single “Lay it Down” al op het web gegooid.

Het succes van “Young Folks” – dat fluitwijsje dat zich binnen de korste keren tot een hardnekkige oorworm ontpopt – en bijhorende album Writer's Block stuwde het Zweedse trio sinds 2006 naar ongekende hoogten in de vaart der indie-groepjes. Het anthem der jonge hipsters werd uitgeroepen tot Track of the Year door iTunes en onder meer The Kooks, James Blunt en Kanye West maakten er hun eigen versie van.

Het onverwachte succes deed Peter, Björn and John echter niet op hun lauweren rusten. Eerder het tegendeel want ze wilden bewijzen dat ze geen one thrick pony waren. De volgende plaat van het drietal ging dan ook een heel andere, instrumentale richting uit en zowel Peter Moren als John Eriksson gingen daarnaast voor eigen rekening werken. Björn Yttling verdiende ondertussen zijn sporen (en een Zweedse Grammy-nominatie) als producer van Lykke Li.

Ondanks die diverse activiteiten zit er ondertussen dus toch weer een PB&J-plaat in de pijplijn, te verschijnen in maart. De opnames gebeurden in Stockholm, New York en Los Angeles. Een titel is er nog niet maar er is wel al een behoorlijke foute en amateuristisch uitziende video op het net gegooid. Als “Lay it Down” (met een tekstlijn als “ Shut the fuck up boy, you’re starting to piss me off”) min of meer representatief is voor de nieuwe plaat dan zal die alvast definitief komaf maken met hun imago van sympathieke, fluitende weirdos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + acht =