Editors kondigt derde plaat aan

Exact twee jaar na hun tweede plaat An End Has A Start, en zo’n tien optredens in ons land later, maakt Editors de releasedatum en de titel van hun derde plaat bekend: In This Light And On This Evening komt uit op 21 september.

Editors wordt een grote groep, en dat is er aan te merken. Om een mogelijke hype al een beetje aan te zwengelen, postte de band een paar maanden geleden al een redelijk flou filmpje op YouTube van uit de studio, om aan te geven dat ze met producer Flood aan het werken waren – op An End was dat nog Jacknife Lee die stadionambities van de band leek te verraden. Dat Flood nu schoonmoeder van dienst is, zou er trouwens aan te horen zijn: Tom Smith verklaarde onlangs in een interview met NME dat de plaat veel synths bevat en dat gitaren moeilijk te vinden en te horen zullen zijn. Dat lijkt nog te kloppen ook, te horen aan “The Big Exit” en “Eat Raw Meat = Blood Drool” die al in live-versies op YouTube te vinden zijn. Scherpe bocht die Editors neemt.

Smith noemt de plaat de perfecte soundtrack voor science fiction films als Blade Runner en The Terminator. En dat niet alleen: In This Light is ook stevig beïnvloed door Londen, elke song zou doordrongen zijn door de stad.

Wat er ook van zij: een hapklare, voorspelbare derde plaat belooft het geenszins te worden. Of belofte ook schuld maakt, weten we op 21 september.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + elf =