Jack White’s to-do list

Jack White is altijd al een vreemd figuur geweest, maar zijn plannen voor deze zomer slaan wel alles. In tegenstelling tot de modale mens, die zich met dit weertje eens uitrekt en zich languit in de tuin legt, cocktail in de hand, muziekje op de achtergrond, haalt Jack White zijn to-do list voor deze zomer eens boven. Daar valt opvallend weinig van het bovenstaande tafereel op te bespeuren en opvallend veel ambitieuze projecten, met een mogelijke White Stripes film als de grote uitschieter uit het lijstje.

In een interview met Self-Titled onthulde manusje-van-alles Jack White, actief bij The White Stripes en Raconteurs als zanger en gitarist, bij Dead Weather als zanger en drummer en bij Third Man Records als invloedrijk persoon, zijn euh, ietwat optimistisch en tevens hyperkinetisch lijstje met plannen.

Bovenaan de lijst vinden we meteen het misschien wel meest interessante project: een White Stripes film voor later dit jaar, waarvoor hij momenteel een veertigtal nummers aan het verwerken is. Verder op het programma staan een album en tour voor Jack’s nieuwste paradepaardje Dead Weather voor deze zomer. Horehound, het debuutalbum, zou in juni moeten verschijnen onder zijn eigen label Third Man. Met diezelfde Third Man is ie nu ook bezig een stuk of vijf albums op te nemen, voor onder meer de New Yorkse singer-songwriter Rachelle Garniez en een nieuwe mysterieuze artiest met de naam Mildred.

Waar sommigen onder ons zich ondertussen al meermaals aan een pyjamadagje gewaagd zouden hebben met een handvol dvd’s, staat er verder op Jack’s menu nog een portie vaag omschreven Photo/Song Series. In zijn eigen woorden zou het dit moeten zijn: “We’ve got this whole series coming out where people are just taking a photo at the Third Man building with a blue background, and you just hear the Music and look at their photographs. I’ve been producing and playing drums on all these records as well.” ‘t Is wazig, maar toegegeven: het klinkt best keurig! Ten slotte zou er nog ander “pretty big stuff” zijn, waar hij voorlopig nog niets over kon vertellen. Hij lichtte wel een tipje van de sluier met de woorden “other pretty big records”. Het beloofd een boeiende zomer te worden!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + 13 =