Solo-debuut van Jason Lytle

Drie jaren zijn er al gepasseerd sinds Grandaddy de lier aan de wilgen hing. Sindsdien heeft voormalig frontman Jason Lytle echter niet stil gezeten. De vruchten van zijn noeste arbeid kunnen we binnenkort bewonderen op zijn eerste solo-album Yours Truly, The Commuter.

Toen Grandaddy het in 2006 na veertien jaar voor bekeken hield, liet Jason Lytle weten dat hij de ontbinding van de groep niet als een absoluut einde beschouwde maar eerder als een kruispunt in het leven zag. Lytle verhuisde van het zonovergoten Californië naar het noordelijke Montana waar hij omringd door bergen en frisse lucht, de studio indook om te sleutelen aan zijn muzikale toekomst.

Het resultaat is Yours Truly, The Commuter dat op 18 mei in de winkelrekken zal liggen. De veertigjarige Jason Lytle besloot om alle instrumenten zelf in te spelen. Als voorsmaakje zette hij twee nummers van het album op zijn myspace. Muzikaal liggen het zonnige ‘Brand New Sun’ en meditatieve ‘Flying Thru Canyons’ duidelijk in het verlengde van de dromerige lo-fi pop van Grandaddy, iets waar u ons overigens niet over zult horen klagen.

Beluister ‘Brand New Sun’ en ‘Flying Thru Canyons’ hier.

 

Tracklist :: Yours Trully, The Commuter

 

 1. Yours Truly, The Commuter
 2. Brand New Sun
 3. Ghost Of My Old Dog
 4. I Am Lost (And The Moment Cannot Last)
 5. Birds Encouraged Him
 6. It's The Weekend
 7. Fürget It
 8. This Song Is The Mute Button
 9. Rollin' Home Alone
 10. You're Too Gone
 11. Flying Thru Canyons
 12. Here For Good

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + veertien =