The Mars Volta en de Octaeder

De opnames van het vijfde album van The Mars Volta zijn voltooid. Het schijfje kreeg -mooi in de progrock traditie- een moeilijke titel mee (Octahedron) en zal vanaf 22 juni in de platenzaak liggen.

Voor degene onder jullie die niet zo thuis zijn in de ruimtemeetkunde: een octahedron, of octaëder in het Nederlands, is een ruimtelijke figuur met acht vlakken, die bestaat uit twee piramides met de grondvlakken op elkaar. Ondanks de moeilijke titel, belooft het een, naar de groeps maatstaven korter en misschien zelfs toegankelijker werkstuk te worden. Terwijl Rodriguez-Lopez en compagnie normaal de cd’tjes bijna volledig volproppen met eentjes en etjes hebben ze nu ‘slechts’ 49 minuten muziek opgenomen. Ook stilistisch zou er een verschil zijn met de voorgaande albums. Cedric Bixler-Zavala voorziet tekst en uitleg: "It's more mellow. It's a little more of what we consider our 'acoustic' side. We know how people can be so linear in their way of thinking, so when they hear it, they're going to say, 'This is not an acoustic album! There's electricity throughout it!' But it's our version. That's what our band does – celebrate mutations. It's our version of what we consider an acoustic album".

Het centrale duo Omar Rodriguez-Lopez en Cedric Bixler-Zavala werd tijdens de opnames vergezeld door multi-instrumentalist Marcel Rodriguez-Lopez, keyboardspeler Isaiah "Ikey" Owens, drummer Thomas Pridgen en bassist Juan Alderete de la Peña. Opmerkelijke gast is gitarist John Frusciante, die nu The Red Hot Chili Peppers eventjes de stekkers uit het stopcontact hebben getrokken, tijd vrij had om met The Mars Volta in de studio te duiken.

Tracklist “Octahedron”

  1. Since We've Been Wrong
  2. Teflon
  3. Halo of Nembutals
  4. With Twilight as My Guide
  5. Cotopaxi
  6. Desperate Graves
  7. Copernicus
  8. Luciforms

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + 3 =