Sharko danst op het beest

Neen, we hebben het hier niet over Jean Luc Dehaene-toestanden (let the beast go, remember) maar wel over het beest van de twijfel en de beperkingen waar je in dit bestaan tegenaan botst. Dat beest, of liever het dansen om aan dat beest te ontsnappen, is zo'n beetje de rode draad door het nieuwe album van Sharko, getiteld Dance On The Beast, dat vanaf maandag 20 april legaal in de aanbieding is.

Dance On The Beast is het vijfde album van Sharko. Net als bij voorganger Molecule werd voor de productie een beroep gedaan op Dimitri Tikovoi die zijn sporen verdiende met onder meer Placebo en Goldfrapp. Voor de opnames trokken David Bartholomé en co vorige zomer naar de studio van Flood in Londen.

Tracklist Dance On The Beast met commentaar van David Bartholomé himself
1. "Yo Heart": Lied over moed, woede en de kosten van woede. Klinkt als een titel van Justin Timberlake, nadat hij betrapt werd op het eten van frieten in Brussel.
2. "Never the Same": Deze zin uit de tekst zegt genoeg: "Spaceships are attending Tupperware reunions!". Het gevoel om elke keer opnieuw de maan met de fiets te ontdekken.
3. "Rise Up": Niets is waardevoller dan een vriend, zijn advies, zijn visie en zijn vriendelijke klopje op de rug.
4. "23 Find We Belong": Het vervolg op "Sweet Protection" uit het vorige album. Geen bitterheid, gewoon een rustige bewustwording en aanvaarding van zijn “lot”. Kan worden vergeleken met een paard zonder achterbenen, dat nog steeds naar huis wil en niet wil opgeven.
5. "Head": "Head gone wrong in a jar" of de perserve contemplatie van een horrorcollectie in het Museum van Wetenschappen. En ook nog een open schedel.
6. "Horses": Een semantisch eighties nummer met Atari-Jacno klanken. Keyboards die bij David Lynch of Brian Eno in de smaak zouden vallen, een post-new wave toets van valse witte funk en een sfeer van nostalgisch dolende paardrijders (tussen "Richard III" et "Equus").
7. "Cinema Tech": We zouden het kunnen vergelijken met een machinist van Hollywood na de oorlog (Sputnik en de sfeer van paranoïde anti-communisme) die met een vreselijke geweld naar het moderne Hollywood is geworpen. Een spectrum op de Walk Of Fame bevolkt door daklozen.
8. "Mouse/Animal/Facebook/Danger": De gevaren van Facebook? De muis van de computer? Vreselijke dingen schrijven op je Facebook profiel die door iedereen gezien worden? Je vriend worden? Het dier in ons? De muis die alles kapot maakt? Het gevaar en het macht van het klikken?
9. "Since You Called": Begonnen met een valse funk van 3 minuten. Door mijn hoofd : Talking Heads, Tom Verlaine, Blondie, New York, Brooklyn. En het verhaal van een gast aan wie we gezegd hebben: “Als je dat meisje wil terugzien en versieren, dan moet je strategisch zijn : haar niet opbellen, laat ze jou opbellen en blijf koelbloedig”. Hij houdt vol, maar als het meisje eindelijk belt, belt hij haar 300 keren terug om haar te zeggen hoeveel hij voor haar voelt. Niet zo slim.
10. "I'm So Stupid… The Things I Did, I Rregret It": Gebrekkig, doe-het-zelver, naïef. Om op te dansen. Spijt uitdrijven. Als iemand die een boom omzaagt om er een ladder mee te bouwen in plaats van in de boom te klimmen.
11. "Creatures": Aaah die Amerikaanse ruimteschepen uit de jaren ‘50, die B-movies met mars manetjes in de boerderijen en in maïsvelden. Aaah die monsters. Aaah die vreselijke wezens. Aaah die vlooien, mieren, muizen, ratten, spinnen, kakkerlakken, en vrouwen met siliconen lippen (de nieuwe kunst van plastische chirurgen).

Bent u nog mee? Bien! Vanavond (dinsdag 31 maart) kan u in de Gentse Vooruit kennis maken met de nieuwe nummers van Sharko. Als u met uw lief al betere plannen had, zijn er nog enkele herkansingen mogelijk: 2 Mei op het Pac Rock Festival in Pont à Celles nabij Charleroi, 13 mei op les Nuits Botanique in Brussel, 27 Juni tijdens Genk on stage of op 12 Juli op Les ardentes in Luik.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 2 =