Een nieuwe Aphex Twin voor dit jaar?

Een doortocht samen met Hecker op STRP in Eindhoven en Dour dat is alvast zeker, maar volgens Warp Records oprichter Steve Beckett ligt er ook een plaat op de plank voor later dit jaar.

Tenminste als Richard D. James aka Aphex Twin die plaat wil afgeven dan. De man is namelijk nogal terughoudend met zijn muziek uit te brengen tegenwoordig. In een exclusief interview met de BBC zei platenbaas Beckett: "We’re definitely going to be putting out a new album by him. Hopefully it will be this year, if I can prise it out of his hands. It’s definitely on its way.”

Warp Records bestaat 20 jaar dit jaar en een nieuw album van één van de grootste acts op het label zou natuurlijk wel iets bijzonders zijn. Het laatste wapenfeit van Aphex Twin dateert alweer van 2006 toen de compilatie Chosen Lords van het Analord materiaal uitkwam.

Hoe de plaat gaat klinken daar is ook nog niets over bekend aangezien verwacht word dat James tot op het laatste moment niets naar buiten zal brengen – tenzij onder één van de honderden inmiddels verzamelde pseudoniemen -: “Basically we find out what it sounds like when we go into the mastering room and he puts it – well how it used to be, he'll put the DAT player in and there it’ll be – so that’s the first time we’ll hear it” aldus Steve Beckett.

Goed luisteren is dus het motto als U Dour of STRP aandoet, maar of de excentriekeling daar al iets van de plaat zal laten horen en U het daarna sowieso nog gaat herkennen is nog maar zeer de vraag.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 15 =