goddeau lanceert eigen televisiekanaal

Morgen, dinsdag 17 maart, lanceert goddeau.com een eigen televisiekanaal. Op die manier willen we onbekende en jonge muziek niet alleen meer via het geschreven woord promoten, maar ook in beelden. Maandelijks komen er exclusieve sessies en concertcaptaties.

Na het muzieknieuwskanaal nieuws.goddeau.com, is goddeau.tv al de tweede nieuwigheid die goddeau.com in 2009 invoert. "We voelden de nood aan meer multimediale content op goddeau", zegt hoofdredacteur Matthieu Van Steenkiste. "En liever dan korte nietszeggende video-interviews, tonen we waar het echt om gaat: muziek. Met exclusieve sessies en concertfragmenten kunnen we onze lezers rechtstreeks laten proeven van jonge groepen waar we later nog heel wat van zullen horen."

Een eerste onderdeel van goddeau.tv zijn de Studio Jezus-sessies die worden opgenomen in de gelijknamige studio van Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly,…). Daarvoor wordt elke maand een beloftevolle Belgische band in de studio gehaald voor een viertal nummers. Eerste gast was het Antwerpse I Love Sarah.

Voor de concertcaptaties wordt samengewerkt met de Gentse Handelsbeurs. Goddeau-tv registreert maandelijks de Kraakpandconcerten waarop volgens het concept van "Later with Jools Holland" een viertal jonge bands hun kunnen mogen tonen. Gastheer Dirk Blanchart praat het geheel met flair aan elkaar. Goddeau.com zal telkens de hoogtepunten van elke aflevering publiceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 20 =