Nieuwe avonturen van CocoRosie

Twee jaar na Noah’s Ark brengen de zussen Casady van CocoRosie op tien april hun derde album The Adventures Of Ghosthorse & Stillborn uit. De nieuwe plaat werd opgenomen in Frankrijk (waar de dames resideren) en IJsland, waar het duo Valgeir Sigursson (o.a. Björk) in de arm nam als producer. “We hebben er het hele jaar aan gewerkt en hebben alles mooi samengeweven,” zo vertelde Bianca Casady aan Billboard.com, “maar het feitelijke album is opgenomen in heel wat uiteenlopende sessies.”

Het album zou meer hiphopelementen bevatten dan zijn voorgangers, die het midden hielden tussen indiefolk en electronica. “Ik weet niet of dat een natuurlijke evolutie is, maar we beelden ons onze songs meer en meer in in een club-setting. Sommige nieuwe nummers spelen we al een tijdje live, in andere nummers moeten we nog een beetje onze weg zoeken.” Op de vraag of het album een conceptplaat geworden is — iets wat de titel zou kunnen impliceren — reageert Casady ontkennend: “Er is geen vast verhaal, al wordt er een paar keer op dezelfde dingen gezinspeeld. Er is redelijk wat ghost stuff aan de gang.”

Tracklist:

 1. Rainbowarriors
 2. Promise
 3. Bloody Twins
 4. Japan
 5. Sunshine
 6. Black Poppies
 7. Werewolf
 8. Animals
 9. Houses
 10. Raphael
 11. Girl and the Geese
 12. Miracle
 13. Childhood

 

In april start de Ghosthorse & Stillborn-tour, die op 11 april even halt houdt op Domino (AB).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × vier =