Men Among Animals :: Bad Times All Gone

Ergens in de driehoek tussen de Flaming Lips, I’m From Barcelona en The Beach Boys in, ligt Denemarken. Althans, dat is wat de feestende bende van Men Among Animals u wil laten geloven. Bad Times All Gone, toepasselijker kon hun debuut niet getiteld zijn. Goddeau haalt ze eind oktober voor u naar Leuven, maar eerst: de begeleidende tekst en uitleg!

Al heeft Men Among Animals nu ook niet zoveel omstandige bijsluiters nodig. Verwacht geen diepzinnige bespiegelingen over de wereld. Het doel is “plezier”, het recept ervoor “vrolijke indiepop”. Keep it simple and stupid. En liefst van al ook zo aanstekelijk als een kudde horlepiep dansende olifanten; een metafoor die meer op zijn plaats is dan u zou denken, want op deze plaat voert het dierenrijk het hoge woord.

Van mensen heeft de groep immers geen al te hoge pet op: eigenlijk gedraagt iedereen zich als dieren, en zijn de vijf muzikanten de enigen die hen nog kunnen redden van een toekomst vol lift- en supermarktmuziek die soms zelfs de radio haalt. Het klinkt onnozel — dat is het ook — maar de groep maakt van het gegeven niet alleen een amusante bio, ook de song “A Story About Lions, Trees And Bridges” is losjes op het gegeven gebaseerd.

Het zegt iets over de plezante charme van deze groep. Genoeg muzikale bagage onder de arm, maar geen greintje pretentie in de presentatie van de sterk gearrangeerde harmoniepop. Live is de obligate confetti er vanzelfsprekend bij, maar ook de nodige verkleedattributen worden al eens in de festiviteiten betrokken wanneer het instant-catchy “Cavaliers” naar een hoogtepunt wordt gestuwd.

Bad Times All Gone bulkt van de heerlijke popsingles. Van het militair marcherende meezingertje “A Story About Lions, Trees And Bridges” over de gekte van “Zoo Of Montreal” naar het perfecte “Slow Years”. En dan zwijgen we nog over de ingetogen pareltjes “Amazing Ronnie” en “I’m An Architect”: mooie tekenen aan de wand dat deze groep meer aankan dan enkel uptempo huppelen. Dat de groep trouwens ook de betere psychedelica aankan, wordt bewezen met het wazige en dromerig afsluitende duo “Bad Times Turning” en “The Opposite Of Hello”.

Goed, het is eens geen postrock (maar het is sowieso geen goed idee om ons daarop vast te pinnen), maar laat dat geen reden zijn om niet naar goddeau’s nieuwe verjaardagsconcert af te zakken. Integendeel: we gaan vieren, meezingen en glimlachen om de gekte van Men Among Animals; het nieuwste geheim uit Denemarken dat bij ons dringend een groter publiek verdient. Zorg dat u er als eerste bij bent.

Men Among Animals is hoofdact op goddeau's zevende verjaardagsfeest op 22 oktober in STUK in Leuven. Voorprogramma is Team William. Voor info en tickets: klik hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − zestien =