Simian Mobile Disco :: Sample And Hold

Een nieuwe Simian Mobile Disco en toch weer niet. Op Sample And Hold nemen bevriende dj’s en producers de songs van Attack Decay Sustain onder handen. Het resultaat van die knoppenmagie is zowel frivool als uitermate aanstekelijk.

U kent het verhaal vast nog wel: Simian, aardig rockgroepje, doet in 2005 een Soulwax en laat het rockbandbestaan achter zich om als electrogezelschap door het leven te gaan. Dat deze transformatie geslaagd kan worden genoemd, kon u hier al lezen bij de release van debuutplaat Action Decay Sustain Release. Zoals dat in de elektronische wereld gaat, tel je pas echt mee als je nummers onder handen genomen worden door andere knoppenwizzards.

Afgaand op Sample And Hold staat Simian Mobile Disco op een goed blaadje: het debuutalbum ligt momenteel namelijk opnieuw in de winkel, zij het met herwerkte versies van het debuut. Zulke praktijken zijn echter, hoe aanstekelijk het resultaat ook is, redelijk dubieus te noemen. Menig fan die de moeite heeft genomen naar de platenwinkel te gaan bij de release van het album, ziet nu diezelfde plaat, in een andere versie, opnieuw in de rekken verschijnen. Maar, voor u straatstenen begint uit te breken, dit is geen kat in een zak. Zoals gezegd gaat het hier niet om een vuige limited edition, maar om compleet nieuwe versies van de bestaande songs, ideaal voer voor dj’s en andere freaks.

Want laten we wel wezen: de doorsnee muziekliefhebber zit doorgaans niet te wachten op remixen allerhande. No offence, maar daar slaat de doorsnee muziekliefhebber de bal mis. Want welke versie van “Never Be Alone” vormt nu al enkele jaren de soundtrack van zwoele feesten? Niet de ietwat makke versie die in 2002 werd uitgebracht, maar — juist ja. En daar komt nog bij dat wat op Sample And Hold staat uw ass zal doen shaken als was u in de rosse mieren gaan zitten.

Daarvoor is geen diepgaand onderzoek van Sample And Hold nodig: gewoon de plaat opleggen en alles komt vanzelf in orde. Zo blijkt toch uit de meeslepende opener: Simon Baker liet zichzelf gaan op “Sleep Deprivation” en zorgt daarmee voor een track die zijn titel volkomen waarmaakt.

En daarmee is de toon gezet. Op Sample And Hold geen tegenvallers die nostalgisch doen verlangen naar de originele versies. Het knalt, swingt en is een feest voor ons en uw gehoor, met een wonderbaarlijk stuiterend “Hustler” — herwerkt door Joakim — als climax van de schijf.

Creatief brokken lijmen, noemen wij zoiets — voor zover er al van brokken sprake was, uiteraard — en daarvoor mag u ons altijd komen storen. En u? Bent u op zoek naar iets om de leemte van het uitblijven van een nieuwe, reguliere Simian Mobile Disco op te vullen? U bent gewoon een diehard die alles van dit duo in huis haalt? Of uw zomer heeft nét niet genoeg punch en u zoekt een knaller om uw tuin en eventueel die van uw buren in lichterlaaie te zetten? Met Sample And Hold zijn de kicks gegarandeerd.

Wichita / COOP

verwant

Beth Ditto :: EP

"I’d rather do it with Madonna, she’s what a...

Simian Mobile Disco :: Delicacies

Snoodaards zijn het, de artiesten die net voor het...

Simian Mobile Disco :: Temporary Pleasure

Hoewel het nooit lang stil is rond Simian Mobile...

Simian Mobile Disco bijgestaan door vrienden op nieuw album

6 jaar na de Justice vs. Simian remix van...

Simian Mobile Disco :: Clock EP

Simian Mobile Disco is nog steeds uw vriend. Terwijl...

aanraders

ILA :: Ayna

Het was met verbetenheid dat Ilayda Cicek zich met...

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

recent

Hinds :: Boom Boom Back

Kijk, we hebben geprobeerd ons te verzetten. Met een...

Pet Shop Boys :: Nonetheless

De vijftiende van Pet Shop Boys is niet Electric,...

Maria Iskariot :: EN/EN

Tot spijt van wie het benijdt: de meisjespunk van...

Fallout – Seizoen 1

De afgelopen jaren worden meer en meer games uitgewerkt...

Neil Young & Crazy Horse :: F##in’ Up

Het was soms moeilijk om niet overweldigd te worden...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in