Simian Mobile Disco bijgestaan door vrienden op nieuw album

6 jaar na de Justice vs. Simian remix van “Never Be Alone” komt het tweetal James Ford en James Shaw nu met het tweede studioalbum van SMD op de proppen. De friends zijn ook deze keer weer goed vertegenwoordigd. Onder andere Super Furry Animals’ Gruff Rhys, Yeasayer’s Chris Keating, Gossip’s Beth Ditto, Jamie Lidell en Hot Chip’s Alexis Taylor waren zo vriendelijk om de zanglijnen voor hun rekening te nemen.

Wie ze ooit live zag kan beamen dat Simian Mobile Disco niet beticht kan worden van een statische dj set, en afgelopen jaar testten ze hun vaardigheden al herhaaldelijk op het altijd weer uitzinnige publiek. Tussen die liveshows, hardloop remix en productie/drummer werkzaamheden van James Ford – lees: Last Shadow Puppets, Klaxons, Florence And The Machine en Peaches – door werd er blijkbaar nog tijd gevonden om de nieuwe plaat Temporary Pleasure in hometown Londen op te nemen.

Het album zal zowel dancenummers bevatten als pop anthems en komt 17 augustus uit. De eerste single “Audacity Of Huge” zal eerder die maand verschijnen en bevat de vocalen van Chris Keating – die in navolging van Ford ook niet stilzit en ook al meewerkte aan het nieuwe Bat For Lashes album -.

Tracklisting Temporary Pleasure:

  1. Cream Dream (featuring Gruff Rhys)
  2. Audacity of Huge (featuring Chris Keating)
  3. 10000 Horses Can't Be Wrong
  4. Cruel Intentions (featuring Beth Ditto)
  5. Off The Map (featuring Jamie Lidell)
  6. Synthesise
  7. Bad Blood (featuring Alexis Taylor)
  8. Turn Up The Dial (featuring Young Fathers)
  9. Ambulance
  10. Pinball (featuring Telepathe)

Het artwork voor het album zal afkomstig zijn van up and coming ontwerpster Kate Moross die ook al de clips voor “10000 Horses Can’t Be Wrong” en “Synthesise” voor haar rekening nam, om je alvast op het verkeerde been te zetten, de clip van “Synthesise”:

Live kunt U ze 20 augustus zien tijdens Pukkelpop.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 4 =