The Triffids :: 19 juni 2006, Zaal België

The Triffids, 19 juni 2006, Zaal België

Zeventien jaar geleden gingen The Triffids in winterslaap. De groep had in de jaren tachtig enkele opmerkelijke platen uitgebracht als het onverslijtbare Born Sandy Devotional en Calenture, maar het vet was van de soep, het grote succes bleef uit, het was tijd voor iets anders. Al die jaren bleef de kans op een reünie bestaan, maar toen frontman Dave McComb in 1999 op 37-jarige leeftijd overleed, leek de groep definitief begraven. En toch staat de groep op 23 en 24 juni in het Hasseltse Kunstencentrum België voor twee reünieconcerten. Tegelijk wordt ook een begin gemaakt met de heruitgave van al de platen die de groep uitbracht.

In The CameraEye van onze vrouw :: Meer dan vijftien jaar lang speelde de groep, niet meer samen. Maandag werd een aarzelend begonnen met repeteren voor de optredens van het weekend. Zelfs zonder McComb klonk een “Trick Of The Light” nog altijd even indrukwekkend. Magie gaat nooit verloren.

www. thetriffids.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + 2 =