Best of, outtakes en concerten van The Triffids op komst

Op vrijdag 2 april moet Wide Open Road in de platenzaak liggen, een album dat het beste van The Triffids verzamelt. Er komt ook een deluxeversie, de Come Ride With Me-box, waarop heel wat onuitgegeven materiaal te vinden zal zijn. De band zelf komt de release in KC België voorstellen op 16 en 17 april.

Vorige week dinsdag was het 11 jaar geleden dat David McComb om het leven kwam. Een jaar na het opdoeken van zijn band The Triffids overleed de frontman en songschrijver, vermoedelijk aan een overdosis heroïne. Ondanks de afwezigheid van het kernlid, spelen de resterende Triffids heel af en toe nog eens een concert.

Zo stond de band in 2006 enkele avonden op het podium in Hasselt en Nederland naar aanleiding van de heruitgave van het Triffids-oeuvre door Domino. De plaats van frontman McComb werd bij die concerten ingenomen door een stoet gasten. Later volgenden ook nog enkele concerten in thuisland Australië.

Op 16 en 17 april dit jaar wordt die stunt nog eens overgedaan. Die twee avonden verschijnen The Triffids opnieuw op het podium van KC België om daar, ook ditmaal geruggensteund door de nodige gasten, een duik in het verleden te nemen.

Aanleiding van deze reünieconcerten is de release van verzamelaar Wide Open Road. Op dat album worden 18 songs van de bands verzameld. Voor de fans niet echt een feit om bij stil te staan, maar een blik op de tracklist –zie hieronder- doet vermoeden dat de plaat voor leken een aardige introductie kan worden tot de Australische band.

Interessanter nieuws voor de fans is de gelijktijdige release van Come Ride With Me, een acht cd’s tellende box met daarop live-opnamen en lang onvindbaar materiaal. Voor The Triffds in 1983 debuteerden met de EP Reverie verschenen al zes cassettes met muziek van de band. Die schatkamer wordt eindelijk ontsloten met de nieuw te verschijnen box.

The Triffids en gasten staan op 16 & 17 april in KC België in Hasselt. Ook The Blackeyed Susans, de band waar McComb na de split van The Triffids bij speelde, is van de partij.

De tracklist van Wide Open Road:

 1. Wide Open Road
 2. Red Pony
 3. Reverie
 4. Beautiful Waste
 5. Hell Of A Summer
 6. Property Is Condemned
 7. Raining Pleasure
 8. The Seabirds
 9. Lonely Stretch
 10. Stolen Property
 11. Kathy Knows
 12. Bury Me Deep
 13. A Trick Of The Light
 14. Jerdacuttup Man
 15. Too Hot To Move
 16. Goodbye Little Boy
 17. New Years Greetings
 18. Save What You Can

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 11 =