Miss Kittin :: Live at Sónar

"Grote bagger", "Tering wat slecht!", "Verschrikkelijk, wat is de bedoeling achter deze muziek?!". Dat zijn de eerste reacties op dit schijfje van onze noorderburen op het 3voor12-forum van de vpro-website. Enkele reacties later wordt het duidelijk dat er iets mis is gegaan tijdens het uploaden van de cd naar de "3voor12 luisterpaal".

Miss Kittin heeft haar faam bij het grote publiek vooral te danken aan haar vocale bijdrage op "Silver Screen/Shower Scene" van Felix Da Housecat en aan de strakke nurse suit waarin ze gehuld ging tijdens live optredens met haar maatje ’The Hacker’. Ze kan echter meer dan geile praat verkopen: Miss Kittin staat ook haar… euh… mannetje achter de draaitafels.

Halverwege juni vindt in Barcelona het Sónar festival plaats. Niet zomaar een festival overigens: Sónar laat zich graag ’ the festival of advanced music and multimedia art’ noemen. Drie dagen (en nachten) lang zijn er door de hele stad heen, zowel indoor als outdoor, allerlei muzikale en culturele evenementen te beleven. Weet daarbij dat Barcelona aan de Middellandse Zee ligt en u snapt dat dit festival warm aan te bevelen is.

Dit is een registratie van de DJ-set die Miss Kittin te berde bracht op Sónar 2005. Belangrijk detail is dat dit feestje rond zeven uur ’s avonds plaatsvond in een tent. Het zonnetje scheen dus nog, al stond het niet meer bovenaan de hemel. De mix is dan ook geen knallende opeenvolging van zwetende electrobommen maar een fraaie selectie uit het overaanbod electro(nica) en minimal van de laatste jaren.

Het grote aantal eigen nummers stoort hoegenaamd niet. De ene keer is het dan ook een classic van Miss Kittin & The Hacker, dan weer een remix van Felix Da Housecat feat. Miss Kittin, tot een 2 Many DJ’s-remix van haar eigen ’Requiem For A Hit’.

Ergens halverwege gaat de mix de mist in; de plaat blijft hangen. De miss vraagt het publiek om ’good vibes’ en in een handomdraai heeft ze het plaatje— letterlijk — gekeerd en gaat het feestje verder.

De grootste pareltjes worden bovendien tot het laatst bewaard. We kunnen er lyrisch over gaan doen, maar met dit lijstje moet u ook te overtuigen zijn: Aphex Twin, Ricardo Villalobos, The MFA in een Superpitcher remix, The Orb en als laatste Boom Bip, geremixt door het onovertroffen Boards Of Canada.

Radio Caroline, Kittins mixalbum van enkele jaren geleden, vertoeft nog regelmatig in onze cd-speler en blijft een favoriet. Van deze live-opname zijn wij ook zeer onder de indruk. Miss Kittin bewijst nogmaals dat ze geen goedkope electro-chick is. Haar platenkeuze getuigt van veel lef en goede smaak. Haar stem, de effectjes hier en daar en haar ’turntable-kills’ garanderen een magische sfeer. Dit is een document van wat voor een paar duizend man een onvergetelijke avond moet zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − negen =