Hot Snakes :: Audit In Progress

Vergeef ons onze flauwe reacties iedere keer dat er weer eens een nieuwe garagerelease opduikt. We moeten u namelijk iets bekennen: The Datsuns, The Distillers, The Dirtbombs, The Ponys en The Thermals, allen maken ze onze autoradio met de regelmaat van de klok onveilig. Noteert u daar nu gerust Hot Snakes bij. Audit In Progress is immers niets minder dan die helse rit waar we al zo lang op zaten te wachten. Seatbelts on!

Ook deze keer ontsnappen we niet aan de vloek van de schreeuwlelijke platenhoezen uit de garage. Gelukkig herinnerden we ons net op tijd de wijze woorden van Clouseau: “Het zit vanbinnen!”. Waarvoor onze dank, want Audit In Progress is niets minder dan het wel zeer stevige antwoord van Rick Froberg en John Reis op de afgekookte garagepop waar we de laatste tijd nogal eens mee geplaagd worden.

Herinnert u zich nog Pitchfork, Drive Like Jehu en Rocket From The Crypt? Hot Snakes gaat verder waar Drive Like Jehu in de jaren negentig plots het loodje legde. Met Audit In Progress is Hot Snakes al aan haar derde album toe, dat werd voorafgegaan door het in onze contreien stilgezwegen Automatic Midnight en Suicide Invoice.

Waarom zou u wel nét voor een album van Hot Snakes gaan? Deze vraag valt nog het best te beantwoorden met een andere vraag: welke garageband liet u recentelijk nog eens zwetend en hyperventilerend achter, na iets meer dan een dertigtal minuten? Als u daar geen antwoord op weet, dan mag u zich gerust eens laten overtuigen door Hot Snakes’ Audit In Progress. Het album gaat als een wervelwind over haar songs, terwijl die toch alle twaalf mooi tussen de oren blijven hangen.

Wat? U wil ook nog referenties? Geen gemakkelijke opdracht. Hot Snakes deed aanvankelijk nog wel een beetje aan The Thermals denken, maar bleek uiteindelijk toch meer te bieden. Snelle songs maken is immers één zaak, ze ook nog eens allemaal mooi naast elkaar laten schitteren nog wel een andere. Hoewel het songmateriaal op het album allemaal vrij dicht bij elkaar ligt, lukt het Hot Snakes toch om binnen de beperkingen van de garage zeer creatief en veelzijdig te zijn, wat van Audit In Progress een onvervalste klasseplaat maakt.

In de slottrack “Plenty For All” merken we trouwens een zeer radiovriendelijke single op, die de groep wel eens bij een zeer groot publiek bijval zou kunnen laten vinden. Onze boodschap houden we dan ook liever duidelijk: voor wie zelfs nog maar een klein beetje van garage houdt, is Audit In Progress verplicht voer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − een =