The Exlibris (Ulf K.)

De 35-jarige Ulf Keyenburg maakt al enkele jaren opvallende stripverhalen onder de afkorting Ulf K. De Antwerpse uitgeverij Bries vertaalt nu zijn meest recente boek naar het Engels. The Exlibris vormt een uitstekende aanvulling op zijn oeuvre.

In een duistere wereld worden moorden gepleegd in het boekenmilieu. De Exlibris, een vreemde detectivefiguur gaat op onderzoek uit. Alle moorden houden ook verband met een genootschap van boekverzamelaars en -handelaars. Terwijl het moorden verder gaat, tast de politie volledig in het duister.

Dit traditionele verhaal met een bizarre inslag wordt gepresenteerd in een liggend formaat. In sterk contrasterende zwart-wit tonen brengt Ulf K. een sfeervolle wereld tot leven. In de eerste werken van Ulf K., zoals The Man on the Moon, deed het tekenwerk sterk denken aan dat van David B. Meer en meer vindt de Duitser echter een eigen gezicht met een tekenstijl die perfect aansluit bij zijn sprookjesachtige verhalen. Met The Exlibris brengt hij voor de eerste maal een verhaal van langere adem. Met een minimum aan lijnen en met grote zwarte en witte vlakken weet Ulf K. een heel duidelijk en overzichtelijk stripverhaal te bieden.

Uitgeverij Bries posteert zich met deze uitgave nadrukkelijk als de internationale verspreider van Ulf K’s werk. Na The Man on the Moon en Tango with Death brengen zij nu zijn nieuwste werk in Engelse vertaling . Dankzij deze uitgaven maakt zijn werk nu kans op een internationaal publiek, een publiek dat hij zeker verdient. Na Tango with Death was het verlangen naar een langer verhaal groot en met The Exlibris heeft Ulf K. de verwachtingen zeker ingelost. We kijken alvast uit naar zijn volgende werk want hij blijft één van de boeiendste en spannendste auteurs van het Europese stripverhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 2 =